Fără categorie

Afla tot ce conteaza despre inflamarea ganglionilor limfatici

Daca simti la palpare un ganglion limfatic inflamat, atunci citeste articolul de mai jos pentru a afla ce sunt ganglionii, care sunt cauzele care determina umflarea ganglionilor limfatici si ce este cancerul limfatic. Impreuna cu doctormit.ro vom explica toate intrebarile.

Ganglionii limfatici sunt organe ale sistemului limfatic si care se afla in apropierea vaselor limfatice si a sangelui. Cu ajutorul lor, organismul trebuie sa creeze o bariera impotriva diferitelor infectii si cancer.

In functie de localizarea lor exista ganglioni limfatici cervicali, supraclaviculari, intratoracici, axilari, cot, femural, inghinal si popliteal. Pe de alta parte exista ganglioni limfatici inflamati in zona pulmonara, in cavitatea abdominala sau in zona inghinala.

Umflarea ganglionilor limfatici nu avem cum sa o ratam. Primul semnal de alarma este o crestere a ganglionilor limfatici la nivelul capului, gatului, pelvisului. In plus, apar simptome precum senzatii dureroase, resimtite mai ales la apasare, roseata. In cazuri mai rare apar dureri de cap, slabiciune generala si febra.

Simptomele care apar la manifestarea ganglionilor limfatici sunt umflaturi de dimensiunea unui bob de fasole sub piele, sensibilitate sau durere la atingere, roseata si caldura a pielii in zona nodulilor umflati. In cazul in care ganglionii limfatici apar in urma unei infectii, pot aparea simptome precum secretii nazale abundente, durere in gat, durere de ureche, febra sau oboseala.

Cauza cea mai frecventa care duce la inflamarea ganglionilor limfatici este raceala sau gripa. O alta cauza destul de frecventa a umflarii ganglionilor limfatici este o infectie bacteriana, precum o infectie cu streptococ. In situatii mai rare, ganglionii limfatici se pot umfla din cauza leziunilor, a altor boli sau a cancerului.

Printre cele mai comune metode de tratament pentru ganglionii limfatici sunt medicamentele antibacteriene, antivirale, analgezice.

Asa cum spuneam, exista printre cauzele care determina inflamarea ganglionilor limfatici, cancerul limfatic. Acesta este un tip de cancer care afecteaza in principal sistemul imunitar, mai exact, limfocitele, care se dezvolta in ganglionii limfatici si in sistemul limfatic.

Deoarece simptomele limfomului sunt rare si comune, diagnosticarea se face de catre medicul specialist in urma unor investigatii precum computer tomograf, RMN sau biopsie. E important sa aflam la timp ca suferim de cancer limfatic pentru ca ulterior se va diagnostica stadiul cancerului limfatic pentru stabilirea planului de tratament. Cancerul limfatic cuprinde patru stadii, in functie de stadiul in care se afla un pacient se va stabili schema de tratament. Pentru ca tratamentul sa aiba o rata mare de succes e important sa ne facem controalele medicale anuale, iar atunci cand resimtim o anumita durere sau disconfort care persista sa mergem din timp la medic. In plus, rata de supravietuire in cazul cancerului limfatic este mult mai mare in comparatie cu alte tipuri de cancer.

Afla detalii suplimentare din urmatorul videoclip DoctorMIT: