Fără categorie

Blaturi de masă: Inima designului oricărui spațiu de luat masa

Blatul de masă este mai mult decât o simplă suprafață pe care așezăm mâncarea; este un element central în designul oricărui spațiu destinat mesei, fie că este vorba despre bucătărie, sufragerie sau chiar un birou.

Alegerea unui blat de masă influențează nu numai estetica și funcționalitatea spațiului, dar și modul în care acesta este perceput și utilizat. În acest articol, explorăm diferitele tipuri de blaturi de masă și cum să alegi opțiunea ideală pentru nevoile tale.

Tipuri de blaturi de masă

1. Blaturi din Lemn

Lemnul este una dintre cele mai populare alegeri pentru blaturi de masă datorită aspectului său cald și primitor. Poate varia de la esențe moi, cum ar fi pinul, la lemn dur, precum stejarul sau nucul, fiecare având particularitățile sale de culoare și textură. Lemnul este, de asemenea, durabil și, dacă este întreținut corespunzător, poate dura decenii.

Avantaje:

 • Durabilitate crescută
 • Aspect natural și estetică plăcută
 • Versatilitate în stiluri

2. Blaturi din Sticlă

Blaturile din sticlă adaugă un element de eleganță și deschidere în orice încăpere, făcându-le ideale pentru spații mai mici sau pentru acele locuințe cu un design interior modern. Sticla este ușor de curățat și reflectă lumina, contribuind la iluminarea naturală a spațiului.

Avantaje:

 • Crează un sentiment de spațiu mai mare
 • Ușor de întreținut
 • Potrivit pentru un decor modern

3. Blaturi din Piatră Naturală

Marmura, granitul și cuarțul sunt alegeri populare pentru blaturi datorită durabilității și aspectului unic. Fiecare bucată de piatră naturală este unică, adăugând un element de lux și rafinament.

Avantaje:

 • Extrem de durabile
 • Rezistente la căldură și zgârieturi
 • Aspect unic și atrăgător

4. Blaturi din Metal

Blaturile din metal, cum ar fi cele din oțel inoxidabil, sunt frecvent utilizate în bucătăriile profesionale și sunt apreciate pentru aspectul lor industrial și pentru ușurința de curățare. Sunt deosebit de rezistente la căldură și umiditate, făcându-le o opțiune practică pentru bucătării.

Avantaje:

 • Rezistență ridicată la căldură și umiditate
 • Ușor de curățat
 • Aspect industrial modern

Cum să alegi blatul de masă potrivit

1. Evaluează nevoile tale

Înainte de a alege un tip de blat, gândește-te la modul în care vei folosi masa. Dacă este destinată meselor zilnice și activităților familiei, un material durabil și ușor de curățat, cum ar fi lemnul sau metalul, poate fi ideal. Pentru ocazii speciale sau pentru a adăuga un strop de eleganță, marmura sau sticla sunt opțiuni excelente.

2. Consideră stilul decorativ

Alege un blat care să complementeze restul mobilierului și stilul camerei. Pentru un decor tradițional, lemnul este o alegere clasică. Pentru un spațiu modern, blaturile din sticlă sau metal pot fi mai potrivite.

3. Gândește-te la întreținere

Fiecare material are nevoi diferite de întreținere. Lemnul poate necesita recondiționare periodică, în timp ce piatra naturală poate avea nevoie de sigilare pentru a preveni petele. Alege un material care se potrivește cu cât timp și efort ești dispus să investești în întreținerea lui.

Alegerea unui blat de masă nu este doar o decizie funcțională, ci una estetică, care poate influența profund atmosfera și stilul oricărui spațiu de luat masa. Indiferent de alegerea ta, asigură-te că este una care îmbină frumos utilitatea cu plăcerea estetică, transformând fiecare masă într-un moment de bucurie și confort.

blaturi de masa din lemn masiv de la Mobilato.ro

Amenajarea spațiului de luat masa cu blaturile de masă de la MOBILATO.ro

Alegerea unui blat de masă de la MOBILATO.ro poate fi punctul de plecare în transformarea și revitalizarea spațiului tău de luat masa. Fie că îți dorești să reîmprospătezi bucătăria, sala de mese sau chiar o zonă de dining în aer liber, MOBILATO.ro oferă o varietate de opțiuni care pot satisface orice stil și nevoie. Iată câțiva pași pentru a amenaja eficient spațiul de luat masa utilizând blaturile de masă de la MOBILATO.ro:

1. Alege blatul potrivit

Începe prin a evalua colecția de blaturi de masă de pe MOBILATO.ro. Având în vedere gama largă disponibilă, ia în considerare următoarele aspecte pentru a face alegerea corectă:

 • Material: Alege un material care să se potrivească cu frecvența și tipul de utilizare, precum și cu stilul general al încăperii. De exemplu, un blat de lemn poate adăuga căldură unei bucătării rustice, în timp ce un blat din sticlă poate accentua modernitatea unei săli de mese contemporane.
 • Dimensiune: Asigură-te că dimensiunea blatului este proporțională cu spațiul disponibil. Un blat prea mare poate îngreuna circulația, în timp ce unul prea mic poate părea neadecvat și insuficient.

2. Coordonare cu picioarele de masă

Picioarele mesei nu doar că susțin blatul, dar adaugă și un element estetic important. MOBILATO.ro oferă diverse stiluri de picioare de masă care pot complementa sau contrasta cu blatul ales:

 • Pentru un look unitar: Alege picioare din același material ca blatul.
 • Pentru un contrast vizual: Combinați un blat de sticlă cu picioare de metal negru pentru un impact vizual puternic.
 • Funcționalitate: Consideră picioare cu ajustabilitate în înălțime dacă masa va fi folosită de către copii sau dacă plănuiești să o folosești în diferite contexte.

3. Adaugă scaune complementare

Scaunele sunt la fel de importante ca masa în cadrul zonei de dining. Alege scaune care:

 • Completează stilul mesei: Pentru un blat din marmură, optează pentru scaune elegante cu tapiterie fină. Pentru un blat rustic, scaunele din lemn sau cu finisaje patinate pot fi ideale.
 • Oferă confort: Asigură-te că scaunele sunt confortabile, mai ales dacă mesele sunt lungi și frecvente.

4. Accesorii și decorațiuni

Ultimul pas în amenajarea spațiului de luat masa este adăugarea accesoriilor și decorațiunilor care să completeze estetica generală:

 • Centru de masă: Un aranjament floral, un bol decorativ sau o serie de lumânări pot servi ca punct focal.
 • Iluminat: O lampă suspendată deasupra mesei nu doar că iluminează spațiul, dar adaugă și un element de stil.
 • Textile: Fete de masă, șervete și chiar covoare pot adăuga culoare și textură, contribuind la atmosfera dorită.

Amenajarea spațiului de luat masa cu blaturile de masă de la MOBILATO.ro este o oportunitate de a-ți exprima stilul personal și de a crea un mediu primitor pentru tine și invitații tăi. Prin alegerea atentă a blaturilor, a picioarelor de masă, a scaunelor și a accesoriilor, poți transforma orice zonă de dining într-un spațiu elegant și funcțional, pregătit să găzduiască orice ocazie specială sau momente zilnice de relaxare.