Fără categorie

Când trebuie înlocuite jantele din aliaj – Află și tu de la noi!

 

Siguranța este cuvântul de ordine atunci când vă deplasați cu mașina. Fie că o faceți pe drumuri scurte, zilnice, de acasă la serviciu și invers, fie în vacanță, pe trasee lungi și dificile.

Bineînțeles că sunt multe lucruri pe care trebuie să le verificați înainte de a porni la drum, însă, întotdeauna porniți de la jante și luați în calcul starea acestora.

Dacă jantele din fabrică sunt din aliaj, nu ezitați să folosiți același tip de jantă și la schimbările uzuale, de rutină. În plus, dacă mașina a fost lovită sau/și jantele s-au fisurat, uzat, avariat astfel încât nu mai prezintă siguranță maxima în exploatare, luați, imediat, decizia să schimbați jantele din aliaj cu unele noi, același tip.

Adaptați jantele la tipul de anvelopă și rezultatul va fi pe măsură. Nu vă hazardați să luați jante second hand sau cu un istoric necunoscut.

Nu vă zgârciți atunci când vine vorba despre siguranța voastră. Totodată, întrebați producătorul sau vânzătorul despre durata de viață, nivelul de uzură morală al jantelor din aliaj ale mașinii voastre.

Specialiștii de la Vadrexim sunt în măsură să vă sprijine în acest sens, să vă recomande jantele potrivite, după bugetul vostru, bineînțeles și să vă lămurească în privința garanției.

De regulă, jantele au o durată de viață/ uzură morală de cinci până la șapte ani. Dar nu folosiți același raționament dacă nu cunoașteți istoricul jantelor sau dacă ați trecut printr-un eveniment neplăcut cu mașina.