Fără categorie

Care sunt beneficiile pentru sănătate ale consumului de colagen?

Colagenul este cea mai abundentă proteină din organism, care ajută la susținerea confortului și mobilității articulațiilor, astfel încât să putem rămâne activi. Colagenul este unul dintre numeroasele substanțe nutritive care nu numai că contribuie la sănătatea noastră, dar ne face și să arătăm bine!

Există mai mult de 16 tipuri de colagen, prezente în țesutul cicatricial, oase, piele, tendoane, cartilaj, mușchi, vase de sânge și țesutul conjunctiv. Există, de asemenea, un tip prezent în placentă.

Colagen pentru piele

Se știe că colagenul este benefic pentru multe zone ale corpului. Unul dintre cele mai cunoscute beneficii ale colagenului este impactul său asupra pielii sănătoase și vibrante, încurajând elasticitatea, menținând fermitatea și promovând reînnoirea celulelor pielii. Când producția de colagen scade, pierdem elasticitatea pielii, ceea ce duce la apariția ridurilor. Suplimentele de colagen și alimentele bogate în colagen pot ajuta la menținerea pielii netede și sănătoase.

Colagen pentru mușchi

Colagenul este, de asemenea, o parte importantă a mușchilor, fiind în esență elementul constitutiv al țesutului muscular.

Colagen pentru articulații

Colagenul este esențial pentru sănătatea și funcționarea articulațiilor, deoarece menține cartilajul structural care susține articulațiile. De asemenea, promovează lubrifierea articulațiilor, reconstruiește cartilajul și protejează tendoanele în timpul exercițiilor fizice. Atunci când nivelul de colagen scade, acesta inhibă protecția articulațiilor, făcându-ne mai predispuși la rănire.

Colagen pentru oase

Sănătatea oaselor afectează milioane de adulți în vârstă. Deoarece oasele sunt în mare parte făcute din colagen, fără suficient colagen, riscă să se rupă. Administrarea de colagen poate îmbunătăți densitatea osoasă și rezistența generală a oaselor.

 

Colagen pentru păr

Daunele provocate de soare, alcool și excesul de zahăr pot contribui la degradarea colagenului din păr. Colagenul poate ajuta la combaterea acestei probleme și poate ajuta regenerarea părului. Există dovezi care spun că, fiind antioxidant, colagenul ajută la neutralizarea radicalilor liberi pentru a combate deteriorarea foliculilor de păr.

Colagen pentru pierderea în greutate

Unul dintre cele mai frecvente cauze ale creșterii în greutate este mâncarea excesivă ca reacție la foamea datorată lipsei de substanțe nutritive din organism. Proteina de colagen poate promova senzația de sațietate, prevenind astfel mâncarea excesivă și ajutându-ne să slăbim.

Colagen pentru sistemul digestiv

Există unele dovezi care arată o legătură între problemele intestinale și nivelurile mai scăzute de colagen din organism. Cu toate acestea, cercetările privind efectul colagenului asupra sănătății digestive sunt în prezent foarte limitate.

Colagenul este o proteină care are efecte benefice pentru tot organismul, atât în cazul femeilor, cât și al bărbaților. Nu contribuie doar la menținerea aspectului plăcut pentru mai mult timp, ci și la menținerea mobilității. Înainte să începeți să luați suplimente de colagen, e recomandat să vă consultați medicul. Acesta vă va recomanda suplimentele potrivite în funcție de vârstă și stil de viață. Puteți lua colagenul și combinat cu diferite vitamine, pentru mai multe beneficii. Noi vă recomandăm să alegeți colagen cu vitamina C Vitaking.