Fără categorie

Care sunt optiunile extra intr-un serviciu de rent a car?

Aflati in acest articol ce inseamna optiunile extra intr-un serviciu de inchirieri auto si care este modalitatea, prin care acestea se aplica. Pe langa serviciul de rent a car propriu-zis, mai sunt si alte elemente, ce pot ajuta clientul pe parcursul inchirierii. Astfel, toate firmele de rent pun la dispozitia clientului, anumite optiuni. Cele mai multe dintre ele sunt concepute, pentru a ajuta atat in confortul masinii, cat si pentru a imbunatati experienta de pe traseu. Compania noastra Rent-4U a pregatit de aceasta data un articol, in care descriem mai bine ceea ce inseamna optiunile din rent a car.

Serviciul complet de rent a car cuprinde in acest moment mai multe optiuni, ce usureaza traseul si experienta clientului de inchirieri. In prezent, marea majoritate a agentiilor de inchirieri auto au in lista lor de pachete, alternative, ce ajuta foarte mult consumatorul de rent. In randurile urmatoare, vom discuta despre fiecare dintre ele si vom vedea cand sunt folositoare.

Deasemeni, va trebui sa va comunicam ca unele optari sunt mai importante, fata de alegerea unei agentii de inchirieri masini. Veti afla mai departe, despre ce vorbim mai exact si cand au acestea insemnatate mai mare, fata de alegerea firmei de rent.

Optiunile suplimentare din serviciul de rent a car

Una dintre cele mai importante optiuni din sistemul de inchirieri masini, este inchirierea scaunului de copil. Acesta este mai mult decat vitala, atunci cand alegeti compania de inchirieri auto. Ca sa intelegeti mai bine, alegerea firmei de inchirieri, se va realiza dupa ce ati ales scaunul pentru copil. In randurile ce urmeaza, va explicam mai multe detalii despre importanta acestei optiuni.

Alegerea scaunului pentru copil – cea mai importanta alternativa din serviciul de inchirieri masini

In momentul in care aduceti un copil cu dumneavoastra, va trebui sa aflati daca firma de inchirieri are un scaun stabil si rezistent. Pentru a stii care dintre firme se potriveste cu siguranta dorita, va trebui sa stiti ce scaun de copil ofera aceasta. Deasemeni, un alt element important este sa aveti informatii utile despre cele mai rezistente scaune pentru copii de pe piata. In sectorul de inchirieri masini, majoritatea companiilor recomanda scaunele Isofix. Deasemeni, cele mai multe firme pun la dispozitie scaune din aceasta marca.

Cu toate acestea, scaunele Isofix nu sunt cele mai bune din serviciul de inchirieri auto. Ele ofera rezistenta necesara, dar nu se afla in topul celor mai sigure scaune pentru copii. Ca sa intelgeti mai bine, pe piata scaunelor booster si de copii, cele mai rezistente sunt: Graco, Safety, Evenflo si Britax. Acestea au fost testate de foarte multe ori, pentru a ajunge sa devina cat mai sigure posibil.

Daca aveti un copil cu dumneavoastra, alegeti firma de rent a car in functie de siguranta scaunului pentru copii

Trebuie sa intelegem ca siguranta copilului este mai importanta, decat alegerea unei companii de inchirieri auto. Din aceasta cauza, daca aveti un copil cu dumneavoastra, va trebui sa urmariti ce fel de scaune pune firma de rent la dispozitie. In cazul in care, scaunele din lista lor de optiuni nu ofera siguranta necesara, trebuie sa cautati o alta companie.

Care este pretul pentru inchirierea unui scaun de copil pe zi?

Marea majoritate a firmelor de rent a car, au un cost de 8 euro pe ziua de inchiriere. Majoritatea agentiilor scad din costul respectiv, daca scaunul este mai slab calitativ. Tinteti minte: Scaunele Isofix nu sunt cele mai sigure de pe piata! Verificati lista noastra de mai sus, pentru a afla ce scaune ofera siguranta necesara.

Posibilitatea de a avea Wi-fi-ul la dispozitia dumneavoastra

De cele mai multe ori, wi-fi-ul nu este un moft. El este mai degraba o necesitate. Pe baza lui, puteti avea un sistem de navigatie, care sa fie constant cu dumneavoastra. Deasemeni, mail-urile si alte elemente importante, ce sunt accesate prin smart device-uri pot fi acum la dispozitie in masina de rent a car.

Aceasta optiune a aparut in ultimul timp in serviciul de inchirieri auto si a inlocuit treptat alte alternative mai vechi. Spre exemplu: Pana in anul 2015, era folosit GPS-ul, precum si alte sisteme de navigatie. Acestea nu aveau nevoie de internet pentru a functiona si deveneau extrem de utile la drumuri lungi.

Inlocuirea optiunii de GPS, cu optiunea de wi-fi

Din anul 2015, optiunea de wireless in masina inchiriata a inlocuit preferinta pentru GPS in autovehicul. In prezent, aproape orice persoana dispune de smart phone. Pe astfel de device-uri se afla unele dintre cele mai performante sisteme de navigatie. Singura necesitate referitoare la aceasta optiune, este lipsa internetului.

Acum cu optiunea de wi-fi in masina inchiriata, puteti avea internet tot timpul la dispozitia dumneavoastra. Desigur, vor fi anumite dificultati in zonele de munte sau in tuneluri, unde calitatea va fi mai slaba.

Indiferent de situatie, noi recomandam aceasta optiune de fiecare data, cand aveti de calatorit pe drumuri lungi sau necunoscute.

Optiuni din rent a car, ce sunt folosite doar in anumite conditii

Una dintre aceste preferinte, este optiunea de a alege iesirea cu masina inchiriata in afara tarii. Aceasta nu se plateste pe ziua de inchiriere si intra in aplicare, atunci cand clientul doreste sa circule in afara Romaniei. Tariful se stabilește separat pentru fiecare autoturism în parte și se raportează la numărul de zile în care clientul sta în străinătate. Atentie: Prețul pentru aceasta opțiune nu se aplica pe numărul de zile închiriate, ci pe totalul de zile în care masina este în afara tarii.

Ce se întâmplă dacă sunt prea mic ca vârsta, pentru a închiria un autoturism?

În primul rand, sunt foarte puține companii de închirieri auto ce închiriază persoanelor sub 21 de ani. Se considera ca experiența acumulata pana la acea vârsta este destul de mica. Deasemeni, trebuie sa ne punem în postura firmei care închiriază masina, pentru a înțelege mai bine situația respectiva.

Sa ne imaginam ca avem de închiriat un Audi A1 în valoare de 30000 de euro. Garanția pentru ea este de 1500 de euro. După cum vedeți, depozitul auto nu acoperă sub nici o forma valoarea autovehiculului, în cazul unei daune totale. De aici, trebuie sa înțelegem ca o persoana sub 21 de ani, nu prezinta acelasi nivel de incredere ca cel care deține permisul de 10 ani.

Aceasta opțiune se aplica la începutul închirierii și întra în vigoare doar dacă șoferul are sub 25 de ani. Deasemeni, va conta ca in stabilirea tarifului acestei optari, ce fel de autovehicul a inchiriat clientul. Deocamdată, nu cunoaștem nici o firma de închirieri mașini, ce închiriază masini clienților sub 21 de ani. Astfel, aceasta optiune se aplica doar pentru clientii de peste 21 de ani.

Acestea sunt cele mai folosite opțiuni din serviciul de închirieri masini. Dacă doriți sa aflați mai multe informații despre acest subiect, puteti intra pe opțiuni extra în serviciul de rent a car. Va mulțumim ca ati ajuns cu noi pana la sfârșitul articolului!