Fără categorie

Ce imbunatatiri poti aduce pentru a tine chiriasii fericiti

Inchirierea unui apartament poate reprezenta o sursa suplimentara de venit, iar pentru ca acest fapt sa fie posibil trebuie ca toate resursele spatiului respectiv sa fie speculate corect si echilibrat. Astfel, inante de a scoate spre inchiriere un apartament, asigurate ca ai adus toate imbunatatirile necesare si ai efectuat toate reparatiile si remedierile impuse, astfel incat chiriasii tai sa se bucure de un spatiu sigur, confortabil, primitor si potrivit nevoilor lor.

Reparatii si remedieri

Este foarte important ca apartamentul scos la inchiriere sa fie dotat cu toate utilitatile, sa fie racordat la apa, electricitate si gaze. La acest capitol, vei efectua toate reparatiile necesare, de la schimbarea si inlocuirea tevilor si caloriferelor, pana la chimbarea unui tablou electric apartament, in cazul in care cel vechi nu mai corespundea volumului de consum electric. De asemenea, vei remedia orice problema aparuta la nivelul instalatiilor, precum chiuvetele si cazile de dus sau chiuvetele de bucatarie. Vei renova peretii, tamplaria, ferestrele, usile si podelele,  reparand sau inlocuind tot ceea ce nu mai este functional si alegand sa aplici zugraveli decorative noi si cat mai moderne, eventual apeland la ajutorul unui design-er de interioare. Vei mobila apartamentul cu strictul necesar si vei incerca sa il utilezi cu aparatura electrocasnica atat de necesara, cum ar fi frigider, masina de spalat rufe si vase, aparatura de bucararie, fier şi masa de calcat.

 

Calitatea aerului

Indiferent de locatie, calitatea aerului este foarte importanta. Astfel, daca stii ca apartamentul prezinta riscul de a forma egrasie, afectand astfel calitatea aerului si expunand locatarii riscului de a se manifesta afectiuni respiratorii, nu intarzia sa efectuezi lucrarile necesare, aplicand remedieri la nivelul hidroizolatiei si eliminand factorii care genereaza umiditatea, precum tevi sparte, infiltrarea apei pe la tocuri, prin plafon sau din cauza lipsei cailor de aerisire. Poti utila apartamentul cu un dezumidificator si te vei asigura ca sistemul de incalzire si ventilatie functioneaza la un nivel normal.

 

Temperatura optima

In functie de pozitionare, un apartament este expus mai mult sau mai putin factorilor meteorologici extremi. Daca pozitionarea expune apartamentul  bataii directe a razelor solare, atunci montarea aparatelor de aer conditionat va reprezenta solutia cea mai buna. Daca apartamentul are multi pereti exteriori expusi in bataia vanturilor si sunt  pozitionati spre nord, atunci se impune aplicarea unei izolatii termice suplimentare.

 

Instalatiile sanitare

O instalatie sanitara imbatranita poate genera o serie de probleme si neplaceri. De la inundatii si infiltrari nedorite, pana la mirosuri neplacute, acestea pot conduce spre nemultumirea chiriasilor, astfel ca remedierile se impun, alegand cele mai bune si noi materiale si sisteme. Vei schimba componentele sanitare, vei apela la desfundare wc, schimbat de sifoane sau canale colectoare, astfel incat mediul specific unei incaperi de baie sa fie nu doar curat si placut, ci si sigur si sanatos.

 

Spatiile comune

Atunci cand inchiriezi un apartament, este bine sa oferi chiriasilor acces catre spatile comune, cum ar fi uscatoria, boxa, terasa sau garajul, in cazul in care acestea exista si sunt amenajate. Astfel, chitiasii tai se vor bucura de o serie de facilitati care le vor spori confortul. Un apartament curat, renovat si utilat, sigur si confortabil, va reprezenta o sursa de venit pentru tine, dar si multumirea si recunostinta chiriasilor.