Fără categorie

Cele mai frecvente utilizari ale pietrei sparte

Piatra sparta este cu siguranta unul dintre cele mai utilizate materiale pentru ca este inclusa in numeroase tipuri de constructii si chiar daca nu o vezi, este acolo pentru a asigura durabilitate si rezistenta mai multor elemente construite din jurul tau. Fie ca se afla la vedere, fie ca este ascunsa, piatra sparta are un rol foarte important in proiectele de amenajare pentru spatii verzi si pavaj, oferind valoare estetica si functionalitate. Indiferent daca piatra sparta este folosita pentru a amenaja alei rezidentiale, pentru platforme de parcare sau ca strat de stabilizare a drumurilor asfaltate sau in alte proiecte de constructie, este si va ramane mereu unul din materialele fara de care anumite constructii nu ar fi posibile.

Datorita versatilitatii lor, aceste agregate pot fi folosite in numeroase proiecte. Desi utilizarile sale sunt limitate doar de imaginatie sunt mai multe aplicatii pentru care se recomanda piatra sparta ca material de constructii. Unele dintre cele mai populare utilizari ale pietrei sparte includ:

Piatra sparta folosita pentru aleile auto din domeniul rezidential

Piatra sparta a devenit mai populara ca optiune pentru a construi caile de acces in zonele rezidentiale. Materialul acesta ofera proprietarilor de case si posibilitatea de a crea cai de acces cu forme deosebite si de a alege din mai multe culori, dimensiuni si forme. Un alt aspect important este ca piatra sparta vine insotita si de durabilitate, dar si atractivitate si accesiblitate, comparativ cu alte materiale utilizate la constructiile aleilor auto.

Piatra sparta pentru trotuare si alei pietonale

Pentru ca piatra sparta este disponibila in mai multe domensiuni, este perfecta pentru a crea alei pietonale sau trotuare pe care sa mergi confortabil. Acesta este un aspect foarte important pentru zilele in care vrei sa iti duci oaspetii catre intrarea principala a casei tale sua spre magazine si poti contrui cu piatra sparta inclusiv alei serpuite de gradina pentru a da profunzime spatiului. Piatra sparta poate fi de asemenea folosita si pentru a amenaja terasele pe care sa te plimbi sau zonele de plimbare din parcuri.

Piatra sparta se foloseste ca strat stabilizator

Un alt mod de a folosi piatra sparta este sub forma de strat stabilizator. Piatra sparta joaca un rol esential in stabilizarea tuturor suprafetelor terenului aflat in aleile de beton, pietris si asfalt si pentru construirea drumurilor. De asemenea, piatra sparta maruntita este aplicata la baza drumurilor, inainte de a pune si stratul utilizat ca suprafata. Lucrul acesta ofera rezistenta, integritate si durabilitate intregii structuri. In plus, constructorii utilizeaza piatra sparta ca baza pentru construirea anumitor terenuri de joaca turnate sau ca baza pentru fundatii.

Piatra sparta se poate pune si in loc de mulci

Mulciul joaca un rol important pentru a dezvolta santos plantele. Chiar daca este o alegere traditionala sunt foarte multi proprietari de case si de afaceri care considera ca este frustrant faptul ca va trebui sa inlocuiasca tot timpul materialele in momentul in care acestea se descompun. In plus, tot procesul de descompunere poate sa atraga daunatori. Prin urmare, sunt foarte multi proprietari care folosesc piatra sparta pe post de inlocuitor permanent al mulciului organic. Piatra are un aspect foarte placut si ajuta la obtinerea unei temperaturi optime in sol si a unui nivel optim de umiditate

Sunt mai multe locuri in care se poate folosi piatra sparta, acestea fiind cele mai importante dintre ele. Indiferent de motivul pentru care folosesti piatra sparta, este important sa gasesti un furnizor de calitate.