Combustibil greșit în mașină

AA listează că în fiecare an există 150000 de cazuri de combustibil greșit în mașină pe an. Bărbați și femei la fel de probabil. Această problemă devine rapid una dintre cele mai discutate și temute cauze ale avariilor vehiculelor.

Deci, ce faceți dacă ați pus combustibilul greșit în mașină?

În primul rând nu porniți vehiculul. Personalul din stațiile de benzină este cel mai probabil să fi văzut acest lucru întâmplându-se de multe ori. Acestea vă pot ajuta chiar să vă împingeți masina într-un loc de parcare! Nu porniți motorul și nu conduceți. Pornirea motorului va permite combustibilului să circule prin sistemul mașinilor și va însemna cel puțin schimbarea filtrelor .

Dacă nu ați condus vehiculul, al doilea lucru de făcut este să stabiliți dacă există o companie care se poate deplasa la fata locului pentru a scoate combustibilul greșit fără a fi nevoie să apelati la o platforma auto pentru a duce masina intr-un service . Serviciile mobile de drenare a combustibilului dureaza de obicei aproximativ 90 de minute. O evacuare mobilă a combustibilului pe șosea costă în medie 175,00 euro dar ajunge si  până la 300,00 euro. Daca masina ta este una veche si nu mai doresti sa o repari, poti arunca o privire pe ofertele actuale de pe piata sau chiar o poti pune la vanzare pe acest site in starea in care se afla.

Procesul de eliminare nu ar trebui să dureze mai mult de 90 minute. Odată ce acest lucru a fost realizat, vehiculul va fi alimentat cu combustibil corect pentru a porni din nou.

 

O evacuare mobilă de combustibil ar trebui să respecte o serie de standarde stricte de siguranță pentru a putea opera pe drumurile din tota lumea. Detalii complete despre aceste standarde de siguranță pot fi găsite la Autofuelfix

Dacă ați pornit masina cu combustibil greșit……

Dacă vă dați seama că ați pus combustibil greșit în mașină după ce ați pornit deja motorul și ați condus vehiculul, din păcate, este posibil să fi înrăutățit-o. Pornirea motorului permite curgerea combustibilului prin sistemul de management al motorului mașinilor și poate provoca daune. Cu cât realizezi și acționezi mai repede, cu atât mai bine pentru mașină (și buzunar).

Principalele componente și elemente ale transmisiei care ar putea fi afectate sunt următoarele:

Pompă de combustibil

Injectoare

Convertori catalitici

Contaminarea rezervorului de combustibil

Post alimentarea defectuoasă, service carburator

Ghidaje supape și scaune supapă.

Deci, ce ar trebui să faci? În primul rând, opriți motorul cât mai curând posibil.

 

Apoi sunați la o companie care se ocupa cu asa ceva. Vor încerca fie să vă goleasca rezervorul  acolo unde a fost oprita, fie să o duca intr-o hala pentru drenaj și reparații. o reparație principală a dealerului va fi complet cuprinzătoare. Piesele vor include un rezervor de combustibil nou și conducte de conectare, conducte de combustibil noi, filtre noi, pompă de combustibil nouă (uneori vor fi 2 de înlocuit) și injectoare.

Pentru mai multe informații despre combustibilul greșit în mașină, vă rugăm să aruncați o privire la benzina completă din motorină și motorina din ghidurile pe benzină de pe site-ul web AFF.