Fără categorie

Cum poți alege corect un boiler?

Există mai multe tipuri de boilere pe care le poți cumpăra de la pedavo.ro. Boilerele pot funcționa cu gaz metan, cu energie electrică, cu lemne sau cu GPL. Sunt mai multe boilere de tipul pompă de căldură, care utilizează căldura din aer cu scopul de a încălzi apa. Este important să alegi boilerul care să acopere cât mai bine necesarul de apă caldă menajeră din casă în condiții super avantajoase.

Alege corect dimensiunea boilerului

Boilerele se dimensionează ținând cont de numărul de persoane care utilizează apa caldă. Calcularea volumului corect de apă caldă necesară se face pe baza capacității boilerului și este cea care garantează presiunea optimă în fiecare moment.

Calcularea volumului de apă încălzită

Volumul de apă caldă se va calcula ținând cont de numărul de membrii din familie și de persoanele care apelează la funcția de apă caldă în fiecare zi. În cazul în care numărul de camere care sunt deservite de boiler este mare, atunci cel mai bine ar fi să discuți cu o persoană calificată în sensul acesta care sa te ajute să estimezi corect necesarul de apă.

Alege corect volumul boilerului

În momentul în care alegi volumul unui boiler este cel mai bine să ții cont de necesarul de apă pe care locuința ta îl are, ținând cont și de combustibilul utilizat, de numărul de camere și de numărul de utilizatori, dar și de temperatura medie pe care vrei să o ai în casă.

Alege corect dimensiunea rezistenței

Puterea boilerului este dată de puterea totală a rezistenței folosite. În general, valoarea sa este cuprinsă între 1 si 3 kw, iar indicele denotă timpul alocat pentru încălzirea apei și pentru consumul acesteia.

Alege corect designul boilerului

Modul în care boilerul este proiectat variază în funcție de mai multe aspecte. Ține cont de acest lucru pentru a determina dacă boilerul poate sau nu să intre în locul în care vrei să îl pui. Din cauza dimensiunilor mari, unele boilere pot să nu aibă loc în anumite încăperi și nu trebuie să faci compromisuri în sensul acesta pentru că pe piață vei găsi cu succes un boiler care să se potrivească interiorului tău.

Alege dotările corecte pentru boiler

În momentul în care îți cumperi un boiler, va trebui să te asiguri că are toate dotările de care ai nevoie. Vrei să aibă funcție anti îngheț? Atunci cu siguranță ar trebui să cumperi unul care specifică acest lucru. Această protecție este obligatorie pentru boilerele care au nevoie de protecție, mai ales atunci când încăperea în care boilerul este pus nu are sursă de căldură. În cazul în care temperatura interioară scade foarte mult iarna, boilerul va funcționa normal datorită acestei protecții contra înghețului.

Cumpără boilere care să răspundă cerințelor tale în ceea ce privește funcțiile astfel încât să nu existe riscul de a descoperi că trebuie să faci compromisuri atunci când îl utilizezi. Gândește-te că boilerul este o investiție pe termen lung și astfel va trebui să îi acorzi o importanță foarte mare atunci când îl cumperi.