Fără categorie

Cum puteți beneficia de pe urma serviciilor unui avocat atunci când ați fost implicat într-un accident rutier?

Atunci când are loc un accident rutier, se creează scena perfectă pentru o dispută la masa negocierilor între cele două părți implicate. Însă, o persoană aflată într-o asemenea situație poate avea numai de câștigat dacă există un avocat prin preajmă care să o ajute în acest proces. În acest articol, vom afla cum un avocat poate ajuta la o negociere atunci când cineva se confruntă cu o procedură judiciară și cum abilitățile sale pot fi benefice și dincolo de orice proces.

Cum vă poate ajuta un avocat atunci când ați suferit un accident rutier?

Primul lucru pe care îl va face un avocat va fi să se uite pe raportul întocmit de poliție referitor la accidentul rutier. Acest lucru poate părea banal, dar multe dintre accidentele rutiere nu ajung să aibă un asemenea raport, deoarece în unele situații acestea se rezolvă prin înțelegere amiabilă. Având aceste informații la îndemână, un avocat se poate dovedi util în găsirea unor surse de răspundere civilă în ceea ce vă privește pe dvs. ca șofer și/sau pasagerii dvs., date care uneori nu se subînțeleg concret din raportul mai sus amintit.

În funcție de situație, avocatul dvs. vă poate ajuta având grijă să nu fiți nevoit să plătiți franșiza poliței de asigurare auto sau să scoateți bani din buzunar pentru reparația daunelor. În mod normal, companiile de asigurări solicită victimelor accidentului să plătească franșiza înainte de a le plăti asguraților orice despăgubire solicitată. Pentru a contracara acest lucru, un avocat poate negocia cu asigurătorul în numele dvs. Rezultatul acestor negocieri variază în funcție de context și legile care se aplică punctual pe cazul dvs. Indiferent de ceea ce se va întâmpla, acest lucru vă este oricum benefic, căci costurile pot fi eșalonate pe o perioadă mai lungă de timp, astfel încât să nu fiți nevoit să suportați prime exrobitante, în cazul în care nu vă este soluționată cererea de despăgubire.

Care este procedura în cazul unui accident rutier?

Procedura în cazul unui accident rutier poate fi dificilă, mai ales dacă dvs. sunteți pârâtul și nu reclamantul. Pentru că procesul de obținere a despăgubirilor este unul extrem de alambicat, un avocat bun, care știe cum se aplică toate aceste proceduri în caz de accidente rutiere, vă va oferi asistența necesară și se va ocupa să vă reprezinte în fața organelor de urmărire penală și/sau a instanței de judecată.

Un accident rutier poate fi unul dintre cele mai stresante lucruri prin care veți trece, pentru că nu veți ști cum să gestionați lucrurile pe cont propriu în soluționarea litigiului. De aceea este foarte importantă prezența unui avocat alături de dvs. O reprezentare adecvată, oferită de un avocat specializat în domeniu, vă va permite să obțineți toate informațiile de care aveți nevoie și să luați o decizie în cunoștință de cauză.

Dacă ați fost implicat într-un accident rutier, fie ca șofer, fie ca pieton, și veți avea nevoie de despăgubiri morale și materiale, atunci asigurați-vă că veți avea alături un avocat pentru a beneficia de consiliere juridică adecvată. Un accident rutier poate fi o experiență destul de înfricoșătoare, iar când acest accident implică și vătămări corporale, este momentul să vă gândiți la un proces de natură penală. Cu un avocat bun alături care să vă susțină cauza, totul va fi în regulă în cele din urmă.