Fără categorie

Cum sa creezi un plan financiar de succes

Ca orice persoana de pe planeta, ai vise pe care vrei sa le urmezi, un stil de viata la care aspiri si obiective pe care vrei sa le cuceresti. Ai imagini vii in mintea ta despre viata pe care ti-o imaginezi pentru tine. Dar cum transformi acele imagini in realitate?

Calea fiecarei persoane va fi diferita, deoarece fiecare este unic. Dar, un plan concret despre modul in care intentionati sa va indepliniti viziunea va fi un pilon cheie al succesului dvs. – si acel plan trebuie sa includa finantele dvs. Banii influenteaza practic fiecare aspect al vietii, asa ca aranjarea finantelor personale intr-un mod care sa se alinieze cu viziunea ta este cruciala.

Cum va poate ajuta un plan financiar sa va atingeti obiectivele financiare?

Ganditi-va la un plan financiar ca la o foaie de parcurs: exista o destinatie si o serie de pasi conturati pentru a va ajuta sa ajungeti la ea. Un plan financiar va actiona ca un ghid, ajutandu-va sa luati decizii financiare intelepte. Iti va permite sa evaluezi daca faci progrese in ceea ce priveste obiectivele tale si daca te apropii de stilul de viata dorit. De asemenea, va va trage la raspundere si va va impune o doza sanatoasa de disciplina atunci cand vine vorba de obiceiurile dvs. de cheltuieli si de a invata cum sa faceti un buget .

Cum sa-ti construiesti planul financiar in pasi simpli

Te umfli de anxietate de fiecare data cand te gandesti la revizuirea finantelor tale? Ei bine, nu trebuie! Gestionarea banilor dvs. nu necesita cunoasterea unor matematici complexe sau asistenta unor consilieri financiari scumpi. Respectand pasii urmatori, puteti elabora un plan financiar fara prea mult stres

Pasul 1: Definiti-va obiectivele

Cunoasterea obiectivelor tale este primul pas. Trebuie sa definiti clar ceea ce doriti sa realizati.

Care ai vrea sa fie suma de bani pe care doresti sa o strangi? Ai de gand sa cumperi o casa? Cate calatorii preconizati sa faceti? De ce nivel de venit disponibil veti avea nevoie pentru a va sustine stilul de viata? Vrei sa-ti elimini in totalitate datoriile? Toate acestea sunt intrebari relevante pe care ti le poti pune.

Pasul 2: Evalueaza-ti situatia financiara actuala

Acum ca ti-ai enumerat obiectivele, este timpul sa arunci o privire asupra situatiei tale financiare actuale. Acest lucru va va ajuta sa identificati domeniile in care va descurcati bine si care ar putea avea nevoie de ajustare.

In primul rand, masurati-va venitul in raport cu cheltuielile dvs. Castigi suficient pentru a -ti plati facturile si pentru a mentine un cont de economii in mod adecvat? Mai ramai cu bani de rezerva in fiecare luna pentru hobby-urile si pasiunile tale? Ai putea obtine oferte mai profitabile pentru cumparaturile tale de zi cu zi, vacante, utilitati, telefon, internet etc.?

 

Pasul 3: Subliniaza ce trebuie sa faci pentru a-ti atinge obiectivele

Urmatorul pas este sa mapati actiunile specifice pe care va trebui sa le intreprindeti pentru a va indeplini obiectivele. Cateva lucruri pe care poate doriti sa le luati in considerare sunt:

  • Infiintarea unui cont de economii de urgenta
  • Incepeti un portofoliu de investitii sau, daca aveti deja unul, optimizati-l
  • Achitarea datoriilor tale cele mai paralizante din punct de vedere financiar
  • Crearea unui buget pentru a va urmari mai bine cheltuielile si pentru a stapani cheltuielile excesive
  • Stabilirea tintelor de economii pentru pensie, vacanta, avans pentru o locuinta etc.

Articol realizat de Advertoriale Top by Crestem Afaceri.