Fără categorie

De ce tot mai multe persoane aleg sa foloseasca ceaiul de kombucha?

Tot mai multe persoane aleg sa comande kombucha de pe acest site, datorita calitatii produselor si sa incerce beneficiile oferite de aceasta ciuperca. Pentru cei care inca nu stiu ce avantaje ofera, iata cateva dintre ele:

Kombucha ajuta la intarirea sistemului imunitar

Beneficiile kombucha pentru sanatatea intestinului pot oferi, de asemenea, o stimulare a sistemului imunitar.

Este important de mentionat ca sistemul digestiv si sistemul imunitar sunt strans legate intre ele; captuseala intestinelor creeaza anticorpi care ajuta la protejarea organismului, conform John Hopkins Medicine.  O mare parte a sistemului imunitar se gaseste in intestin, mai precis aproximativ 70 la suta, potrivit unui studiu.

Astfel, explica Zenhausern, sanatatea intestinala optima este cheia unui sistem imunitar puternic. Bacteriile care fermenteaza din kombucha pot stimula imunitatea, datorita dozei de bacterii bune pe care o ofera, spune Zenhausern.

Poate ajuta la tratamentul depresiei

Simptomele depresiei variaza de la o persoana la alta, dar pot include un sentiment general de tristete si deznadejde.

Depresia poate provoca, de asemenea, probleme, inclusiv insomnie, concentrare slaba si energie scazuta, potrivit Clinicii Mayo. Dar kombucha ar putea oferi o oarecare usurare, ajutand la imbunatatirea starii de spirit prin cresterea productiei de hormoni ai senzatiei de bine, prin stimularea secretiei de serotonina, noteaza Clinica Mayo.

Nu au existat studii care sa lege in mod specific kombucha si depresia. Dar un studiu din februarie 2017 publicata in Annals of General Psychiatry sugereaza ca unele tulburari psihiatrice pot fi legate de modificari ale microbiomului (mediul bacteriilor din intestin), asa ca exista tot mai multe dovezi ca probioticele pot ajuta la ameliorarea simptomelor de depresie si anxietate.

Zenhausern mai observa ca 95% din serotonina este produsa in intestin, nu in creier, asa ca sanatatea intestinala optima este importanta si pentru sanatatea mintala si pentru reglarea dispozitiei. De aceea este intotdeauna important sa abordam sanatatea intestinului atunci cand vrem sa imbunatatim starea de spirit si luptam impotriva depresiei.

Kombucha poate stimula sanatatea cardiovasculara

Potrivit Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC), bolile de inima cresc riscul de accident vascular cerebral sau atac de cord, dar modificarile stilului de viata sanatos va pot imbunatati sanatatea cardiovasculara.

Aceasta include o dieta sanatoasa bogata in legume, fructe, cereale integrale si proteine ​​slabe. De asemenea, ar trebui sa includeti exercitii fizice, suplimente si ceaiuri in dieta zilnica, inclusiv kombucha. Beneficiul potential consta in capacitatea posibila a kombucha de a influenta pozitiv nivelurile de colesterol, conform cercetarii Journal of Chemistry.  Colesterolul ridicat este un factor pentru bolile de inima, noteaza CDC.  Cercetatorii trebuie sa efectueze mai multe studii umane pentru a confirma eficacitatea kombucha asupra colesterolului.

Dar, conform unui studiu publicat in aprilie 2015 in Pharmaceutical Biology , sobolanii carora li sa administrat kombucha au prezentat niveluri mai scazute de colesterol LDL („rau”)  si niveluri mai mari de colesterol HDL („bun”) . Sunt necesare mai multe cercetari, dar studiile viitoare ar putea dezvalui in mod similar ca kombucha  imbunatateste nivelul de colesterol la oameni. Sunt asteptate mai multe studii in sensul acesta.