Fără categorie

Deschideti o pizzerie? Iata de ce echipamente HoReCa veti avea nevoie!

De trei decenii, pizza ramane, constant, in topul preferintelor romanilor. Copii sau adulti, barbati sau femei, iubitori de carne sau chiar vegetarieni, fiecare gaseste cel putin un sortiment de pizza care sa ii placa.

In aceste conditii, investitia intr-o pizzerie sau deschiderea unui restaurant care sa serveasca si acest delicios fel de mancare creat de italieni reprezinta o idee excelenta de investitie.

Odata luata aceasta decizie, trebuie sa stiti ca veti avea nevoie de mai multe tipuri de echipamente HoReCa. Este vorba, bineinteles, de un cuptor, dar si de suport pentru cuptor, de hota, palete, site, tavi sau portionatoare.

Care e cel mai bun tip de cuptor?

Cuptoarele pentru pizza sunt de mai multe feluri, fiecare prezentand avantaje si dezavantaje. Atunci cand il alegeti dintr-un magazin de echipamente HoReCa, este indicat sa luati in calcul mai multe criterii, precum spatiul pe care il aveti la dispozitie, combustibilul pe care vreti sau puteti sa il folositi si, bineinteles raportul calitate-pret.

In reclamele multor pizzerii puteti vedea evidentiat faptul ca folosesc un cuptor pe lemne, deoarece numerosi clienti apreciaza gustul, mirosul si aspectul unei pizza pregatite in acest fel. Trebuie sa stiti insa ca un astfel de cuptor este destul de pretentios. Se incalzeste mai greu pana sa ajunga la temperatura potrivita pentru coacere si, in plus, veti avea nevoie de o cantitate mare de lemne si, automat, de spatiul necesar pentru a le depozita.

Variantele pe gaz si, mai ales, pe curent electric se incalzesc mai repede, sunt mai simplu de manevrat si, de multe ori, implica un raport mai bun intre calitate si pret.

Inainte de a lua o decizie finala, este recomandat sa studiati in amanunt oferta de echipamente HoReCa de acest tip din magazinul online Fresco.ro. Veti gasi peste 40 de produse diferite, la preturi care pornesc de la 1 678 de lei si ajung pana la 72 809 lei.

Care sunt accesoriile si ustensilele necesare?

Cuptorul reprezinta cel mai important echipament necesar, insa utilizarea lui in cele mai bune conditii se va realiza doar daca achizitionati, in acelasi timp, si accesoriile si ustensilele necesare.

Astfel, intr-un magazin de echipamente HoReCa veti gasi mai multe tipuri de suporturi pentru cuptor de dimensiuni diferite, in functie de tipul si dimensiunile cuptorului, precum si de necesitatile fiecarei bucatarii. Exista, de pilda, suporturi pentru unul sau pentru doua cuptoare, precum si suporturi-tunel.

Pe aceeasi lista de cumparaturi trebuie sa treceti si hotele si cosurile pentru fum. Fresco Expert va ofera hota fara motor la pretul de 1 490 de lei, hota cu motor la pretul de 5 432 de lei, precum si cos de fum la pretul de 969 de lei.

Este necesar, apoi, un mare numar de ustensile, precum tavi de diferite dimensiuni, palete pentru pizza la metru, dar si palete pentru cenusa si perii pentru curatarea cuptorului. De asemenea, veti avea nevoie de site, de dispozitive pentru taiat aluatul, de spatule, de sacose termice si de multe alte ustensile ce pot fi gasite intr-un magazin de echipamente HoReCa.

Pentru a produce o pizza de calitate, aveti nevoie de echipamente de calitate. Le puteti achizitiona, cu maxima incredere, din magazinul online Fresco.ro!