Fără categorie

Diferenta intre plugin mild si full hybrid

Diferenta intre plugin hybrid, mild si full hybrid

 

Daca esti nou in acest domeniu, atunci lumea masinilor electrice si hibride poate fi putin confuza. Cu o multime de optiuni electrificate diferite din care sa aleaga, fiecare cu propriile sale beneficii si dezavantaje de luat in considerare, aceste masini pot sa ii incurce pe cei necunoscuti.

Din ce in ce mai multi soferi se indeparteaza de tipurile traditionale de combustibil, dar unii ezita inca sa devina „complet electrici” – ceea ce face ca hibridul sa fie o propunere atractiva. Cu toate acestea, chiar si in lumea masinilor hibride , exista cateva tipuri diferite de motoare cu caracteristici distincte care trebuie luate in considerare.

Ce este o masina hibrida?

O masina hibrida este cea care utilizeaza doua surse de energie diferite pentru a maximiza eficienta. Ei fac acest lucru combinand energia electrica stocata in baterii, cu energia de ardere furnizata de benzina sau motorina. Cu toate acestea, aceste sisteme pot diferi de la tip la tip.

Unele folosesc motorul cu ardere doar ca generator. La astfel de masini, care sunt cunoscute sub numele de range-extender sau hibride de serie, rotile sunt antrenate exclusiv de motoare electrice; motorul cu ardere interna nu ia in considerare actionarea directa a vehiculului. Multi soferi se intreaba in prezent ce inseamna plug-in hybrid.

Alte tipuri au motoare electrice care functioneaza in tandem cu un motor cu ardere interna. Mai mult, exista si hibrizi care alterneaza intre cei doi.  ecologice, inca de cand a fost lansat in 1997. Si, in cea mai mare parte, tehnologia sa centrala a ramas relativ neschimbata la alti producatori, in afara de cateva modificari pentru a imbunatati eficienta si performanta.

Ce este o masina complet hibrida?

Cunoscuti si ca hibrid paralel, hibrizii completi folosesc atat un motor cu ardere, cat si un motor electric pentru a conduce, fie in acelasi timp, fie independent. Mercedes EQB de exemplu este un exemplu de vehicul complet electric de buna calitate care ofera o buna autonomie.

Desi sunt cel mai comun tip de vehicul hibrid, dimensiunea bateriei lor inseamna ca pastreaza doar cantitati mici de incarcare electrica. Aceasta inseamna ca pot conduce doar pe distante scurte, de obicei de pana la o mila, numai cu energie electrica. Si desi acest lucru este la indemana pentru calatorii urbane mai scurte, te va duce doar pana departe.

Cand motorul cu ardere porneste, totusi, hibrizii completi au suficienta putere pentru a parcurge distanta, cu aceeasi autonomie totala ca si vehiculele obisnuite pe benzina sau diesel. Si pentru soferul care este obisnuit sa faca o multime de kilometri pe ceas, acest lucru face ca hibrizii completi sa fie cea mai buna optiune pentru soferii pe distante lungi.

Masinile complet hibride folosesc, de asemenea, franarea regenerativa pentru a imbunatati eficienta. In timp ce energia cinetica a unei masini pe benzina sau diesel ar fi irosita atunci cand incetineste, franarea regenerativa transforma energia cinetica a unui hibrid in electricitate, stocand-o in baterie. Acest lucru le face deosebit de eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil in situatii de condus urban.