Fără categorie

Externalizarea serviciilor contabile!

In mod cert contabilitatea reprezinta unul dintre cele mai importante aspecte ale oricarei afaceri, deoarece aceasta asigura ca toate deciziile luate in firma sunt solide din punct de vedere financiar. Cu toate acestea multi proprietari de mici afaceri cred ca externalizarea serviciilor contabile implica costuri inutile pentru acestia. Este adevarat insa ca un expert contabil este foarte important pentru orice companie, de orice dimensiune, mai ales in cazul in care proprietarii nu au suficienta experienta sau macar cunostiintele de baza din contabilitate.

Proprietarii de afaceri au diferite tipuri de servicii contabile din care pot alege. Traditional, firmele aleg sa isi angajeze propriul contabil cu un program full-time. Acesta este probabil principalul motiv pentru care proprietarii cred ca achizitionarea unor servicii contabile implica costuri inutile. Insa avand un angajat permanent implica alte costuri, de cele mai multe ori mult mai mari. Angajatul va trebui sa primeasca luna de luna un salariu. In plus, costurile suplimentare sunt suportate tot de firma, de exemplu spatiul de la birou, consumabilele, etc. Desi acest lucru poate fi potrivi pentru multe firme mari, este destul de evident totusi de ce proprietarii de afaceri mici ezita sa-si procure aceste tipuri de servicii.

In prezent frecvent in randul intreprinderilor mici este externalizarea serviciilor de contabilitate catre freelanceri. In acest caz costurile scad destul de mult. Contabilii independenti sunt de multe ori angajati pe un anumit numar de ore si nu au un salariu lunar. In plus acestia nu trebuie sa aiba propriile birouri si primesc de obicei o zona temporara de a lucra sau li se permite sa lucreze in afara biroului. Acestia va pot ajuta cu salarazirea, contabilitate financiara, depunerea declaratiilor si nu numai. Din aceste cauze achizitionarea serviciilor de contabilitate de la liberi profesionisti a devenit o optiune foarte buna.

O alta optiune pentru proprietarii de afaceri este externalizarea serviciilor de contabilitate catre societatile comerciale care ofera astfel de servicii. In plus aceasta metoda permite proprietarilor sa lase absolut toate problemele contabile firmei angajate si sa se ocupe mai bine de restul problemelor existente in firma. De asemenea externalizarea catre o firma asigura de cele mai multe ori faptul ca de firma dumneavoastra se va ocupa un expert contabil cu suficienta experienta in domeniu. Acestea fiind spuse speram ca ati inteles importanta si beneficiile externalizarii serviciilor de contabilitate, va multumim!