Fără categorie

Harta Romaniei in varianta tiparita – ce optiuni avem?

Acum este moda hartilor online sau a celor care sunt incluse in software de navigatie. Acestea au devenit foarte complexe si detaliate. Cu ceva ani in urma, harta Romaniei destul de slab implementata in majoritatea aplicatiilor pentru GPS si deci hartile tiparite aveau inca un loc important in preferintele utilizatorilor.

Totusi, exista momente cand avem nevoie inca de harta Romaniei in varianta tiparita. Cateva exemple de astfel de situatii sunt: nu avem semnal sau dispozitiv gps si nici acces la internet pentru a vizualiza o varianta online, dorim sa avem o harta cu rol mai complex, inclusiv cel decorativ, avem nevoie de o harta mai speciala a Romaniei ca de exemplu una istorica, administrativa sau cu accent pe elementele geografice etc.

Am investitat putin deci variantele de a cumpara o harta tiparita. Am vazut ca la majoritatea benzinariilor, mai ales cele mai mari, exista insa destule harti tiparite disponibile. Evident, harta rutiera a Romaniei este cea mai des intalnita in aceste locuri este harta rutiera.

Exista destule variante de harti administrative, unele dintre acestea putandu-se comanda si online. Preturile variantelor in firmat mare, tip plansa de perete ajungand si pana la peste 500 de RON. O varianta mai avansata a hartilor de perete si cele cu sipci de lemn, pentru o mai buna vizualizare a acesteia, in acest caz preturile fiind si mai mari, de pana la 1000 de RON.