Fără categorie

Iata cum depasesti sentimentul de rusine si ajungi sa recunosti: „Am nevoie de un implant dentar!“

Pierderea unui dinte, indiferent de motiv sau de imprejurari, creeaza numeroase probleme, atat pentru starea de sanatate, cat si in ceea ce priveste increderea in sine si interactiunile sociale. Cu toate acestea, exista unele persoane care amana efectuarea unui tratament, ceea ce nu face altceva decat sa complice lucrurile, odata cu trecerea timpului.

Toti specialistii din domeniu sunt de acord cu faptul ca ideal este sa apelezi cat mai repede posibil la solutia reprezentata de un implant dentar, disponibil si la Dental Premier. Acesta indeparteaza toate riscurile pentru starea de sanatate si, in acelasi timp, se dovedeste ideal din punct de vedere estetic, oferind din nou un zambet perfect.

Daca eziti inca sau iti este rusine sa recunosti ca ai nevoie de un implant dentar, cea mai buna metoda de a pune capat ezitarilor consta in a deveni deplin constient de riscurile pe care ti le asumi amanand decizia. Iata, asadar, principalele pericole pe care le genereaza existenta prea mult timp, in cavitatea bucala, a unui spatiu gol!

Daca astepti, resorbtia osului maxilar va agrava lucrurile!

Una dintre cele mai serioase probleme care pot sa apara atunci cand se intarzie cu tratamentul este atrofierea sau resorbtia osului maxilar. Acest fenomen are loc deoarece, in absenta unui dinte, portiunea de os care ii corespunde nu mai este folosita si stimulata in mod corespunzator. Astfel, cu timpul ajunge sa se atrofieze.

Osul se resoarbe in cea mai mare proportie in primii 2-3 ani de dupa aparitia in cavitatea bucala a spatiului gol. Apoi, degradarea continua in mod progresiv, ceea ce genereaza mai multe efecte negative. Maxilarul se deplaseaza, ceea ce modifica pozitia buzelor si aspectul general al fetei. Pe de alta parte, cu cat acest fenomen capata amploare, cu atat devine mai dificila plasarea in viitor a unui implant dentar, pentru care este nevoie de o cantitate suficienta de os.

Migratia dintilor – un alt fenomen agravat de intarzieri

Dupa pierderea unui dinte – in urma unei extractii sau din orice alte cauze – are loc inca un fenomen nedorit, cu consecinte nefaste. Este vorba despre asa-numita migratie a dintilor, adica despre tendinta celor invecinati de a se apleca spre spatiul liber, pe care au tendinta de a-l umple.

Aceasta deplasare creeaza, la randul sau, probleme multiple. Fizionomia este de asemenea afectata si, chiar mai grav decat atat, creste exponential riscul de aparitie a cariilor si a bolii parodontale. Iar de aici si pana la afectarea procesului de digestie si a starii generale de sanatate nu este decat un singur pas. Aceste riscuri sunt eliminate in momentul in care se intervine cu un implant dentar.

implant dentar

Beneficiile unei interventii efectuate la timp

Pe langa necesitatea de a scapa de astfel de probleme, o buna motivatie de a depasi rusinea si de a incepe tratamentul consta in reamintirea efectelor pozitive ale acestuia. Iata-le pe cele mai importante dintre ele!
• recapatarea senzatiei pe care ti-o ofereau dintii naturali;
• imbunatatirea aspectului estetic al zambetului si al fetei;
• disparitia defectelor de fonatie si recapatarea capacitatii de a rosti corect fiecare sunet;
• rezistenta in timp, un implant dentar oferind confort si o stare buna de sanatate timp de mai multe decenii, posibil chiar pentru intreaga viata.

Prin urmare, nicio temere nu este justificata, dar ai numeroase motive pentru a recurge chiar acum la cea mai buna solutie, in cazul in care ai pierdut un dinte: tratamentul cu implant dentar!