Fără categorie

Tipuri de stabilizatoare de tensiune

In zilele acestea ,problema cu joasa tensiune este foarte relevanta si cel mai bine este sa fie rezolvata intr-un fel sau altul prin cumpararea unor stabilizatoare de tensiune si variatoare de tensiune care va proteja toate dispozitivele din casa de defectiunile aparute. Pentru a alege dispozitivul potrivit, trebuie studiate mai intai soiurile sale, precum si principiul de functionare al fiecarei variante posibile.

Releele, sau asa cum sunt cunoscute si ca stabilizatori de trepte, sunt considerate cele mai populare in casa si in intreaga lume. Acest lucru se datoreaza costului redus al dispozitivelor si reglarii extrem de precise. Principiul de functionare al modelului cu releu este de a comuta infasurarile transformatorului cu un releu de putere care functioneaza in modul automat. Majoritatea cumparatorilor sunt multumiti de dispozitive, deoarece pretul este de cateva ori mai mic decat cel al modelelor mai avansate. Reprezentantul stabilizatoarelor de releu pentru casa este Resanta ASN-5000N / 1-Ts. Poti achizitiona inclusiv un dispozitiv UPC care sa te ajute sa obtii valorile corecte ale curentului.

HF electronic poate fi triac si tiristor. Principiul de functionare al primului se bazeaza pe comutarea intre infasurarile autotransformatorului cu un triac, datorita caruia acest tip de regulator de tensiune are o eficienta ridicata si un raspuns rapid la functionare. In plus, modelele Triac functioneaza in tacere, ceea ce reprezinta un alt plus al CH al acestui soi. Tiristoarele s-au dovedit si ele ca fiind populare in viata de zi cu zi.

SN electromecanice sunt de obicei denumite si servomotoare. Astfel de stabilizatori de tensiune si variatii de tensiune actioneaza datorita miscarii electrodului de carbon de-a lungul infasurarilor autotransformatorului datorita actionarii electrice. Dispozitivele electromecanice pot fi folosite si pentru a proteja aparatele de uz casnic dintr-o casa, un apartament si o cabana. Avantajul acestui tip de stabilizator de tensiune este costul redus, reglarea continua a tensiunii si dimensiunea compacta.stabilizator de tensiune

Principiul functional al acestor SN se bazeaza pe efectul ferorezonantei tensiunii intr-un circuit condensator-transformator. Avantajele stabilizatorilor de ferorezonanta sunt durata lunga de viata, precizie de reglare si capacitatea de a lucra in camere cu umiditate sau temperatura ridicata.

Cel mai scump tip de stabilizatori de tensiune si variatii de tensiune care sunt folositi nu numai in casa, ci si in productie. Principiul de functionare al modelelor de invertoare este de a converti curent alternativ in curent continuu (la intrare) si inapoi la curent alternativ (la iesire) datorita microcontrolerului si oscilatorului de cristal. Avantajul fara indoiala al invertorului cu dubla conversie SN este o gama larga de tensiune de intrare (de la 115 la 290 volti), precum si o viteza de reglare ridicata, o functionare silentioasa, dimensiuni compacte si prezenta unor functii suplimentare. In cazul acestuia din urma, convertizoarele CH pot proteja, de asemenea, aparatele de uz casnic de supratensiune si alte interferente de la o retea electrica externa.

Inainte de a cumpara un stabilizator de tensiune si variatii de tensiune, trebuie aflat cati consumatori de energie electrica sunt in casa, si cata energie electrica consuma in total. La urma urmei, pretul de cumparare al stabilizatorului depinde direct de sarcina pe care o poate tine la 220 volti, fara consecinte pentru sine. Aceasta inseamna ca parametrii nu trebuie selectati cap la cap in ceea ce priveste consumul de energie, ci cu o marja, astfel incat dispozitivul sa nu functioneze constant la maxim, ci sa fie usor de transportat in caz de urgenta .

Pentru o casa, apartament sau casa de vacanta, cea mai buna algere este un stabilizator de tensiune de tip releu. Daca ultima solutie cautarea unui model ieftin, trebuie luat in considerare CH electromecanic. Tensiunea de intrare trebuie sa corespunda starii retelei electrice. Daca acesta va functiona tot timpul, trebuie ales un model care sa functioneze in gama de 140 volti. Precizia de stabilizare trebuie sa fie cat mai redusa posibil. Acest parametru este eroarea de tensiune de iesire. Gama optima este intre 8 si 5%. Precizia de stabilizare mai mare de 8% este un indicator slab care ar trebui evitat. Daca este nevoie de un stabilizator pentru frigider si alte echipamente delicate, este recomandata gasirea unui model cu o precizie de stabilizare de 5%. Eficienta muncii de 90% este considerat un bun indicator, desi exista acum multe modele cu o eficienta de 97% pe piata. Tipul de instalare poate fi podea sau perete.