Fără categorie

Trucuri pentru o epilare inghinală fără durere!

Vremea de afară ne-a făcut să uităm cu totul de momentele friguroase din iarnă, așa că acum numărăm zilele până când vom merge la plajă. Deja știm ce costum de baie vom purta, mai ales că ne mândrim și cu cele câteva kilograme pe care le-am pierdut ușor, de la începutul primăverii și până acum. Dar, să nu uităm de îndepărtarea părului nedorit de pe corp, iar zona inghinală este și ea pe lista de… defrișare.

Cum faci față durerii?

Cu siguranță îndepărtarea firelor de păr din zona inghinală nu este o metodă prea plăcută, pentru că de cele mai multe ori este însoțită de durere. Indiferent de metoda aleasă pentru a scăpa de părul în exces: ceara epilat, aparat de ras sau electric, cremă depilatoare și nu numai, este o procedură destul de neplăcută și, mai ales dureroasă. De aceea, am decis să îți venim în ajutor și să îți oferim câteva ponturi pentru ca epilarea în această zonă să nu mai fie atât de problematică.

Nu folosi lama de ras

De regulă, multe reprezentante ale sexului frumos, din dorința de a mai scăpa de durere la epilat în zona inghinală, apelează la aparatul de ras. Da, este adevărat, scapi rapid de firele de păr nedorite, dar efectul nu este unul de durată și, în plus, riști să te tai sau te iriți chiar urât. Chiar dacă sunt ceva mai dureroase, epilatul cu aparatul sau folosind ceara traditionala sunt metode mult mai eficiente. Și, pentru că ți-am promis unele trucuri care să îți mai reducă din durere, tot ce trebuie să faci este să încerci sugestiile noastre.

Epilează-te după o baie fierbinte

Fă o baie sau un duș fierbinte înainte să te epilezi în zona inghinală, deoarece firele de păr sunt mai moi acum, iar porii sunt deschiși. Vei observa cu surprindere că parcă nu mai doare atât de tare dacă procedezi așa.

Exfoliere cu câteva ore înainte

Cu o zi înainte de ședința de epilat în zona inghinală, începe să pregătești pielea. Exfoliază bine zona, pentru a îndepărta celulele moarte de la suprafața pielii, și vei scoate la suprafață firele de păr crescute pe sub piele. Dacă nu știi cum să procedezi, adaugă puțin zahăr brun în loțiunea cu care te speli în zona intimă. Epilarea nu va mai fi atât de dureroasă și în plus, va fi mult mai eficientă.

Cremă cu anestezic

În farmacii există unele creme cu anestezic pe bază de lidocaină, și care sunt indicate să fie folosite în cazul în care urmează să faci analize medicale și nu suporți durerea. Poți folosi o astfel de cremă înainte de a te epila cu ceară sau cu aparatul în zona intimă, dar nu îți face din aceasta un obicei. Dacă nu suporți chiar deloc durerea, atunci găsește o metodă mai blândă pentru tine, cum ar fi epilarea definitivă cu laser, sau o cremă depilatoare.

Nu bea cafea cu opt ore înainte de epilat

Cu siguranță nu știai că unele băuturi pe bază de cofeină, cum ar fi cafeaua, sucurile și energizantele, sunt interzise cu opt ore înainte de o ședință de epilat în zona inghinală. Acest lucru are și o explicație simplă: coferina este un stimulent, ceea ce ar putea să îți facă ședința de epilat inghinal mult mai dureroasă.

Epilează-te după ce ai terminat menstruația

Niciodată nu te epila în zona inghinală cu câteva zile înainte de a-ți veni menstruația, pentru că acum corpul este mai sensibil la durere. Mai bine amână procedura pentru perioada de după, mai exact la vreo 3-5 zile, și durerea va fi mult redusă în intensitate.