Fără categorie

Usa, perete, tavan: oriunde este un loc bun sa amplasezi bara de tractiuni!

Tractiunile reprezinta un exercitiu complex si foarte avantajos pentru orice sportiv. Cu ajutorul acestui tip de exercitii, poti sa lucrezi si sa dezvolti musculatura spatelui, a umerilor si a bratelor. In plus, tractiunile te ajuta sa ai articulatii mai solide si mai sanatoase. Pentru a te putea bucura de toate beneficiile pe care ti le ofera exercitiile din aceasta categorie, este necesar sa te asiguri ca le efectuezi utilizand un echipament de cea mai buna calitate.

bara tractiuni
bara tractiuni

Avantajul principal al echipamentului necesar pentru a pune in practica exercitiile de tipul tractiunilor este ca acesta nu are o complexitate ridicata. Mai exact, ai nevoie de o simpla bara tractiuni disponibila si in oferta Sport-Mag.ro. Aceasta reprezinta un echipament simplu, dar extrem de eficient. Afla din acest articol care sunt avantajele pe care le ofera echipamentul de acest tip, unde il poti monta si de unde ai sansa de a cumpara cele mai eficiente modele!

Bara de tractiuni: avantaje, pozitionare si de unde o cumperi

Alaturi de flotari si genuflexiuni, tractiunile sunt considerate a fi exercitii de baza in lumea fitness-ului. Motivul pentru care acest tip de antrenament este atat de apreciat consta in eficienta pe care o garanteaza practicantului. Tractiunile ajuta la dezvoltarea armonioasa a muschilor spatelui, umerilor, bratelor si antebratelor. De asemenea, la o bara de tractiuni pot fi desfasurate inclusiv exercitii pentru tonifierea abdomenului.

Pe langa multitudinea de exercitii pe care le poti efectua la bara, un alt mare avantaj pe care ti-l ofera aceasta este versatilitatea de care da dovada. Exista multe tipuri de echipamente din aceasta categorie si ele pot fi utilizate chiar si intr-o locuinta obisnuita. Fireste, este mult mai comod sa folosesti bara la sala de sport sau intr-un spatiu special creat pentru antrenamente, la tine acasa.

Insa cu modelele potrivite, ai posibilitatea de a exersa oriunde. Exista bara pentru usa, care se prinde in toc si pe care te poti baza sa iti ofere stabilitate si confort pentru a-ti desfasura antrenamentele zilnice. De asemenea, exista bara care se prinde in tavan, precum si bara cu prindere in perete. Prima varianta are avantajele de a fi foarte practica, fara sa ocupe loc, insa nu este cea mai potrivita pentru persoanele scunde.

Bara tractiuni cu prindere in perete dispune, de cele mai multe ori, si de brate paralele, care te ajuta foarte mult atunci cand vrei sa iti antrenezi si muschii abdominali. Aceasta este foarte stabila si utila inclusiv pentru exercitiile care presupun sprijinirea spatelui si ridicarea picioarelor la 90 de grade. De cele mai multe ori, un astfel de echipament este montat in salile de fitness sau in spatiile de antrenament special amenajate in cadrul locuintelor, de catre pasionati.

Este foarte important sa tii cont de cateva reguli de siguranta pe care trebuie sa le respecti, cand folosesti un astfel de echipament. In primul rand, este necesar sa te asiguri ca el este montat foarte bine, in asa fel incat sa nu se desprinda din suport, atunci cand iti lasi greutatea pe el. De asemenea, trebuie sa ai o priza corecta si sa faci miscari controlate.

Acceseaza Sport-Mag.ro si descopera o gama variata din care poti alege cel mai bun model de bara tractiuni pentru antrenamentele tale. Investeste in echipamente de calitate si bucura-te de cele mai bune rezultate pe care le-ai putea avea!