Fără categorie

Cum poți organiza eficient o casă cu etaj?

 

Locuințele cu etaj sunt destinate familiilor numeroase, care au nevoie de confort și intimitate. Dacă ai optat pentru un proiect casa cu etaj București ar trebui să știi că unul dintre cele mai importante aspecte este organizarea. Încăperile spațioase, de mari dimensiuni au nevoie de o atenție deosebită la detalii atunci când vine vorba de procesul de amenajare interioară. Orice greșeală estetică poate afecta semnificativ echilibrul general. Tocmai de aceea, este recomandat să ții cont de câteva sfaturi esențiale:

–                  Delimitează foarte bine spațiile. Este indicat ca zona de parter să fie destinată realizării activităților zilnice. Aici poți lua masa cu cei dragi sau poți realiza sarcinile de la muncă. Astfel, încăperile principale sunt: living, birou, spațiu pentru depozitare, terasă, cameră tehnică, baie, garaj, bucătărie și zonă de dining. La etaj se află zona de noapte. Aici poți integra mai multe dormitoare, dressing-uri și băi separate. Astfel, toți membrii familiei se pot bucura de intimitatea de care au nevoie. De asemenea, nicio încăpere nu ar trebui să rămâne neutilizată. Conferă, așadar, fiecărui spațiu din locuință un rol bine definit.

–                  Gândește-te la soluții practice. Când vine vorba de realizarea procesului de amenajare interioară ar trebui să te gândești în primul rând la importanța multifuncționalității. Ia în calcul nevoile tale și ale membrilor familiei și nu te rezuma doar la ceea ce arată bine din punct de vedere estetic. De cele mai multe ori, decorațiunile inedite nu fac altceva decât să încarce inutil spațiul avut la dispoziție. Încearcă să optezi doar pentru variante care sunt într-adevăr folositoare pentru întregul general. La fel se întâmplă și în cazul tehnicilor de compartimentare. Dacă, spre exemplu, îți place să gătești preparate care degajă mirosuri intense nu este indicat să alegi o bucătărie open space.

–                  Lumina este un element definitoriu. Spațiile mari au nevoie de o iluminare adecvată. Sistemele ingenioase de iluminare îți vor fi de mare folos, însă nimic nu se compară cu eficiența luminii naturale. Cu ajutorul ei vei putea trasa o atmosferă fresh și te poți bucura așa cum se cuvinte de momente de relaxare. Oboseala și factorii de stres nu vor mai reprezenta probleme greu de gestionat. Poți integra, de asemenea, oglinzi de diverse dimensiuni, pentru un plus de personalizare și funcționalitate.

 

–                  Sfătuiește-te cu arhitectul care se ocupă de proiect. Ultimul, dar nu cel mai lipsit de importanță sfat este să consulți părerea unui specialist în domeniu. El te poate ajuta să capeți o perspectivă de ansamblu asupra locuinței și să definitivezi spații personalizate. De asemenea, îți poate oferi sfaturi prețioase în ceea ce privește alegerea materialelor și obiectelor de mobilier. O firmă specializată în servicii proiectare case București îți poate fi de folos și în faza de execuție. Rezultatul final va fi cu siguranță pe măsura așteptărilor, tocmai datorită experienței acumulate de-a lungul timpului de arhitecți.

 

Organizarea atentă a fiecărui detaliu este punctul cheie când vine vorba de amenajarea locuinței.

Mizează întotdeauna pe calitate și alege cu încredere case cu etaj realizate de echipe specializate în domeniu!