Fără categorie

Plita incorporabila cu inductie sau plita pe gaz

Atunci cand vine momentul unei renovari in bucatarie probabil ca urmeaza sa schimbi si majoritatea electrocasnicelor. Aragazul este cel mai utilizat dintre acetea si chiar daca are o durata de viata mare, e bine sa schimbi modelul o data la cativa ani. Noile modele de aragazuri sunt echipate cu tehnologii moderne si chiar alimentare electrica, fapt ce te ajuta sa elimini riscul de scapari de gaze, fapt ce reprezinta un pericol pentru familie.

Daca nu ai destul spatiu pentru un aragaz si stii ca nu folosesti des cuptorul, atunci poti opta pentru o plita incorporabila. Poti opta pentru alimentarea cu energie electrica in detrimentul clasicei instalatii pe gaz asa cum am fost obisnuiti dintotdeauna. Pentru a alege o plita incorporabila potrivita nevoielor tale, e bine sa faci o comparatie intre plita pe gaz si cea pe inductie, acestea fiind cele mai populare tipuri de plite.

Costul plitei incorporabile

Principalul avantaj al unei plite incorporabile pe gaz e reprezentat de pret. Aceasta nu are costuri mari de achizitie fata de o plita cu inductie care poate costa si de 3-4 ori mai mult. Trebuie sa tii insa sa tii cont de faptul ca acesta e cam unul din putinele avantaje ale unei plite pe gaz.

Durata de viata a plitei

De multe ori plita pe gaz castiga teren in fata competitorilor prin pret mic si durata de viata foarte mare. E adevarat faptul ca o plita pe gaz de strica mai greu dar este si usor de reparat fata de una prin inductie ale carei piese sunt mult mai scumpe. Dar daca vorbim de randamentul dat pe o perioada mai lunga de timp, atunci clar plita cu inductie este mult mai eficienta din toate punctele de vedere.

Curatarea plitei incorporabile

Plita cu inductie se poate curata foarte usor cu o laveta deoarece are o suprafata mai putin aderenta, chiar din sticla, care nu necesita efort la curatare. De cealalta parte, plita incorporabila pe gaz se curata foarte greu si odata cu depunerile de grasime pe gratare, este nevoie de mai mult timp si efort pentru curatarea suprafetei metalice.

Siguranta in utilizare

Oricand plita cu inductie va oferi mai multa siguranta in utilizare deoarece nu lucreaza cu foc aprins si se incalzeste doar pe zonele ce au contact direct cu vasele de gatit.

Pe site-ul celor de la Techstore.ro Electrocasnice Excelente gasesti ambele tipuri de plite incorporabile la cele mai bune preturi.