Fără categorie

Boli grave ce pot fi tratate cu celule stem

Odata cu evolutia stiintei, celulele stem sunt folosite in tratarea multor afectiuni grave datorita potentialului lor de a se regenera si de a repara tesuturi afectate. Ca urmare sunt folosite in tratarea a peste 80 de boli grave, iar pe viitor se urmareste ca lista sa fie urmata de boli precum Alzheimer sau diabet. Totodata rezultate exceptionale au fost si in cazul tratamentului cu celule stem pentru leucemie, dar si alte tipuri de cancer. Altfel spus, celulele stem sunt viitorul medicinei.

Pentru a putea beneficia de toate posibilitati de tratament pe care le genereaza tratamentul cu celule stem e important sa ne documentam din timp si sa optam pentru recoltarea acestora la nastere, deoarece cea mai importanta sursa de celule stem este in sangele din cordonul ombilical. Aceste celule stem au capacitatea de a se diversifica si de a capata noi functii astfel ca pot sa determine regenerarea sau repararea a diferite tesuturi si organe. Spre deosebie de celulele stem care se preleveaza din diferite zone ale corpului, cele care sunt in sangele cordonului ombilical se remarca prin faptul ca nu sunt mature, astfel ca pot lua orice functii se doreste. Ca urmare, nu se va pune nicio problema din punct de vedere al compatibilitatii, astfel ca este foarte simplu si sigur ca celulele stem din sangele cordonului ombilical sa aiba succes in cazul unui transplant.

Pentru ca viitoarele mamici sa poata asigura sanatatea copilului dar si a intregii familii au posibilitatea de a li se recolta sange din cordonul ombilical imediat dupa nastere. Ulterior, celulele stem vor fi extrase prin anumite proceduri, iar mai apoi vor fi stocate intr-o banca speciala, precum cea de la Stem Sure. Familia va avea acces oricand la proba recoltata, iar Stem Sure o va putea trimite la orice spital din lume. Acest lucru este posibil prin colaborarea acestei banci de celule stem cu laboratorul britanic, Biovault din Marea Britanie ce detine acreditarea JACIE, respectiv acceptarea probei la nivel international. Mai mult de atat, Stem Sure colaboreaza cu clinici private si de stat, astfel ca se va putea face un transplant acolo unde avem nevoie.

Mai mult ca sigur ca niciun parinte nu doreste sa se gandeasca ca exista posibilitatea ca copilul sau sa pateasca ceva iar el sa nu-l poata ajuta. De aceea, este bine ca viitorii parinti sa fie preventivi, iar cu ajutorul celulelor stem, in cazul unui tratament, compatibilitatea va fi perfecta. Sa nu uitam ca exista un procent foarte mare de compatibilitate si pentru ceilalti membri ai familiei, astfel ca sansele de reusita in cazul unui transplant sunt foarte mari.

Parintii care nu au optat pentru recoltarea celulelor stem la nastere au fost nevoiti sa-si vada copiii chinuindu-se cu proceduri complicate generate de transplant dar si cu o lunga asteptare pentru gasirea unui donator compatibil.