Fără categorie

Ce crema de protectie solara sa ne alegem?

Cu toate cremele de protectie solara disponibile pe piata, poate fi dificila alegerea pentru cea mai potrivita. Dar cel mai important lucru atunci cand utilizati o protectie solara este sa stiti cat de bine protejeaza pielea impotriva razelor ultraviolete (UV).

In timpul cumparaturilor pentru protectia solara potrivita, exista trei lucruri importante care necesita grija. Este important sa se verifice pe eticheta daca crema de protectie solara:

 • are un SPF (factor de protectie solara) de 30 sau mai mare;
 • protejeaza atat impotriva razelor UVA, cat si a UVB;
 • este impermeabila.

Cremele de protectie solara pot fi de mai multe tipuri: creme, geluri, spray-uri si batoane.Cremele functioneaza excelent pentru zonele cu piele uscata, batoanele sunt potrivite pentru protectia pielii din jurul ochilor, iar gelurile functioneaza bine pe zonele paroase (cum ar fi scalpul). O protectie solara buna poate fi cea de la Australian Gold. Alte lucruri de luat in considerare:

 • Nu se utilizeaza creme de protectie solara care contin PABA, deoarece pot provoca alergii ale pielii;
 • Pentru pielea sensibila, se cauta produse al caror ingredient activ este dioxidul de titan;
 • Adolescentii care doresc sa foloseasca un autobronzant ar trebui sa primeasca unul care are si protectie UV;
 • Unele produse cosmetice contin protectie solara, dar de obicei nu ofera suficienta protectie impotriva soarelui. Protectia solara se va pune pe fata inainte de machiaj.

Bebelusii sub 6 luni nu trebuie expusi la soare. Acestia se imbraca cu haine usoare care sa le acopere bratele si picioarele. De asemenea o sapca ar fi perfecta pentru a nu face insolatie. In cazul in care este imposibil in a evita soarele, se va putea utiliza o cantitate mica de protectie solara pe partile corpului care sunt expuse la soare, cum ar fi mainile si fata. Ideal a fi ca bebelusii sa nu stea cu capul descoperit in soare si in acest sens, cea mai buna solutie este utilizarea palariutelor sau a umbrelelor de soare.

Cum se aplica in mod corect solutia de protectie solara

Pentru ca protectia solara sa-si indeplineasca bine functia, trebuie utilizata corect:

 • Se aplica protectie solara de fiecare data cand persoana face contact cu soarele. Pentru cele mai bune rezultate, se aplica protectie solara cu 15 pana la 30 de minute inainte de expunerea la soare.
 • De asemenea, sunt foarte importante urechile, mainile, picioarele, umerii si ceafa.
 • Se aplica crema de protectie solara frecvent, aproximativ la fiecare 2 ore. Se va reaplica protectia solara dupa ce s-au efectuat activitati precum innotul.
 • Se va aplica o protectie solara rezistenta la apa in cazul in care se va face contact cu apa. Apa reflecta si intensifica razele solare; prin urmare, va fi nevoie de protectie de lunga durata. Cremele de protectie solare rezistente la apa pot rezista pana la 80 de minute in apa, iar unele sunt si rezistente la transpiratie. Dar chiar daca eticheta de protectie solara spune ca este rezistenta la apa, se asigura faptul ca se va reaplica crema de protectie solara, chiar si in cazul contactului cu apa.
 • Nu se vor folosi cremele de protectie solara dupa ce acestea au expirat. Este important ca o persoana sa se poata aproviziona cu mai multe odata si de asemenea, sa arunce cremele de protectie solara expirate sau pe care le-a cumparat cu mai bine de 3 ani in urma.

Tinand cont de toate aceste sfaturi, vei reusi cu siguranta sa obtii efectele dorite de la crema ta cu protectie solara, astfel incat sa nu intampini probleme pe timpul verii si sa nu iti arzi pielea.