Fără categorie

Investitia intr-un frigider profesional, printre cele care se amortizeaza cel mai rapid, intr-o unitate HoReCa

La deschiderea unui restaurant sau a oricarei alte unitati de alimentatie publica, cea mai mare parte a bugetului merge spre achizitionarea echipamentelor necesare. Cu ajutorul acestora, clientilor le sunt servite mancaruri delicioase, care le incanta gusturile si ii fac sa revina.

Echipamentele se pot imparti in doua mari categorii: unele, precum un frigider profesional, sunt necesare pentru pastrarea ingredientelor in cele mai bune conditii, in timp ce altele, precum un cuptor sau un gratar, sunt folosite pentru prepararea propriu-zisa a mancarii.

Avantajele investitiei intr-un frigider profesional de ultima generatie

Un astfel de echipament HoReCa, disponibil si pe Fresco.ro, elimina pur si simplu risipa de alimente. Datorita faptului ca permite pastrarea preparatelor din carne, a legumelor sau a mancarurilor gatite in conditii ideale de temperatura si umiditate, ofera garantia faptului ca acestea nu se vor strica inainte de expirarea termenului de garantie.

Dupa ce au fost depozitate intr-un frigider profesional de calitate, ingredientele isi pastreaza aspectul, gustul, mirosul si consistenta necesare pentru prepararea unor retete care sa dovedeasca talentul maestrului bucatar si sa castige aprecierea clientilor.

In plus, modelele realizate de companii prestigioase pe plan international, precum Electrolux Professional sau Virtus Group GmbH, sunt concepute astfel incat sa aiba un consum redus de energie. Alegerea unui echipament incadrat intr-o clasa energetica superioara permite realizarea unor economii consistente, importante mai ales in contextul cresterii actuale a pretului energiei electrice.

Pentru a obtine toate aceste beneficii, trebuie ales dulapul frigorific potrivit, in functie de ingredientele pe care aveti nevoie sa le depozitati. Laptele si branzeturile, conservele de carne sau sosurile proaspete se pastreaza la temperaturi de refrigerare, situate de regula usor deasupra valorii de 0 grade Celsius. In schimb, carnea si pachetele de legume sau semipreparate au nevoie de temperaturi mult inferioare, ideale pentru producerea procesului de congelare.

Modele de frigider profesional recomandate de specialisti

Unul dintre cele mai apreciate modele care produce temperaturi de refrigerare este un frigider profesional produs de compania germana Virtus Group GmbH, dotat cu o singura usa si avand capacitatea de 850 de litri. Temperatura de lucru este cuprinsa intre minus 2 si plus 8 grade Celsius, iar aparatul functioneaza cu succes la temperaturi exterioare de cel mult 43 de grade Celsius.

Ofera posibilitatea de control electronic si este dotat cu un sistem automat de dezghetare si evaporare a condensului. Picioarele reglabile permit curatarea usoara a spatiului de dedesubt, prevenind acumularea lichidelor sau a murdariei. Greutatea neta este de 169 de kilograme, latimea de 820 de milimetri, adancimea de 920 de milimetri, iar inaltimea de 2 080 de milimetri.

Printre produsele care genereaza temperaturi de congelare, se remarca un dulap cu o usa, cu racire ventilata si capacitatea de 700 de litri, produs de asemenea de Virtus Group GmbH. Interiorul si exteriorul sunt realizate din inox, pentru o functionare de calitate pe termen lung. Temperatura de lucru este cuprinsa intre minus 10 si minus 22 de grade Celsius. Echipamentul are greutatea neta de 160 de kilograme si urmatoarele dimensiuni: latimea de 700 de milimetri, adancimea de 810 milimetri si inaltimea de 2 150 de milimetri.

Investitia in astfel de modele de frigider profesional se amortizeaza rapid, iar restaurantul are garantia faptului ca pe masa clientilor ajung doar ingrediente pastrate in cele mai bune conditii, cu un gust si un aspect ce vor fi cu siguranta apreciate.