Fără categorie

Tractarea unei masini. Lucruri de luat in considerare la remorcare

Daca motorul porneste brusc, soferul are adesea o singura optiune: sa conduca pana la marginea benzii cat mai repede posibil si sa cheme ajutor. Aceasta situatie este deosebit de periculoasa si enervanta, mai ales pe autostrada. Chiar si dupa un accident grav, vehiculele de multe ori nu se mai pot deplasa singure. De obicei, un serviciu de tractari auto este singura cale de iesire din situatia neplacuta.  Pentru detalii, click aici .

Daca o masina nu mai este tehnica dupa o avarie sau un accident, aceasta poate fi tractata. Un cablu de remorcare pe autostrada poate fi folosit doar pentru o perioada scurta de timp pana la urmatoarea iesire, in caz contrar la urmatorul atelier. La tractarea autovehiculului, luminile de avarie trebuie aprinse la ambele vehicule. Fiecare utilizator al drumului are teoretic permisiunea de a tracta, cu conditia ca vehiculul sau sa fie adecvat. Pentru remorcare trebuie folosita fie o franghie, fie o bara. Daca vehiculul este tractat cu o remorca, aceasta poate dura mai mult pana sa ajunga la urmatoarea iesire.

Nu este permis in toate circumstantele ca o masina sa fie tractata in mod privat. Daca acestea nu pot fi indeplinite, trebuie apelat un serviciu de remorcare. In acest caz insa, costurile de remorcare cresc semnificativ. Remorcarea pe autostrada este permisa doar pentru o perioada scurta de timp. Vehiculul poate fi remorcat pana la urmatoarea iesire. Nerespectarea acestei reguli va duce la o amenda.

Un serviciu de remorcare care transporta vehiculul pe o remorca dintr-un vehicul de recuperare poate, totusi, sa continue sa circule pe autostrada. Legea defineste, de asemenea, un cadru restrans in care vehiculele pot fi tractate. Daca masina se defecteaza, aceasta poate fi tractata numai pentru reparare sau eliminare.

Intrucat remorcarea este permisa numai in caz de urgenta, vehiculul de avarie trebuie condus numai la cel mai apropiat atelier. Un serviciu de remorcare de obicei nu continua drumul. Ambele masini trebuie sa aprinda luminile de avarie. Daca, de exemplu, bateria din masina accidentata nu mai este functionala, aceasta cerinta nu este indeplinita si trebuie remorcata masina profesional – costurile pentru aceasta pot fi acoperite de un club auto.

In mod uimitor, ocupantul vehiculului remorcat nu trebuie sa aiba permis de conducere – trebuie sa aiba doar 15 ani. De asemenea, nu exista o limita legala de viteza pentru remorca. Cu toate acestea, pentru a evita accidentele, soferii nu ar trebui sa conduca cu o viteza mai mare de 40 km/h. Expertii spun ca un stalp ofera mult mai multa siguranta decat o franghie. Deoarece distanta dintre cele doua vehicule este fixata printr-o conexiune rigida, astfel se previne o coliziune din spate.

Pentru tractarea cu franghie, franele vehiculului remorcat trebuie sa fie intacte. Daca nu este cazul, va trebui gasit un serviciu de tractare sau o bara. In cazul unei masini electrice, bateria este de obicei alimentata prin intermediul unei axe a vehiculului. Deoarece masina remorcata foloseste aproape deloc energie, sistemul de stocare a energiei electrice se poate supraincalzi si chiar arde.