Fără categorie

Cum alegi ochelari de soare? Ghid pentru alegerea celor mai bune lentile

Dupa  cum probabil stiti, protejarea ochilor este la fel de necesara ca si ingrijirea pielii si a restului corpului. Prin urmare, lentilele trebuie sa indeplineasca anumite cerinte daca doriti sa va serveasca pentru aceasta functie. Cu toate acestea, este posibil sa va intrebati cum sa alegeti ochelarii de soare si care sunt aceste cerinte. Nu va faceti griji daca nu va este clar, deoarece mai jos va vom explica tot ce trebuie sa luati in considerare. Pentru a alege cei mai buni ochelari intrati pe optica Iasi.

Protectia UV: o prioritate

Primul lucru de care trebuie sa tineti cont atunci cand alegeti ochelari de soare este protectia totala impotriva razelor UV. De aceea, va recomandam sa va asigurati ca produsul respecta reglementarile europene si este etichetat ca UV400. Pentru a va asigura ca aveti cei mai buni ochelari, incercati intotdeauna sa va achizitionati ochelarii la un  optician specializat.

Nu confunda protectia UV cu filtrul de lumina. Vom vorbi despre acesta din urma in sectiunea urmatoare.

 Cum sa alegi ochelarii de soare si categoria lor de filtre

Acum, da, este timpul sa alegeti categoria ochelarilor in ceea ce priveste filtrul de lumina. Exista 5 clasificari, variind de la 0 la 4. Filtrele de categoria 0 cea mai putin usoara si categoria 4 este categoria pentru cele mai intunecate lentile. Pe care sa o alegeti? Totul depinde de utilizarea pe care o sa o oferiti ochelarilor de soare.

De exemplu, daca sunt pentru utilizare zilnica, va recomandam sa alegeti lentile din categoria 2 sau 3. Cu toate acestea, in cazul in care aveti de gand sa faceti alpinism cu ei, poate fi necesar sa treceti la categoria 4. Desigur, retineti ca, cu acesta din urma, nu este permis sa conduceti. De aceea, daca cumparati cele mai intunecate lentile, este posibil sa aveti nevoie de altele dintr-o categorie inferioara pentru fiecare zi.

Lentile fotocromatice, lentile tip oglinda sau polarizate

Cand vine vorba de alegerea lentilelor ochelarilor de soare, aveti multe posibilitati. Puteti ezita intre lentile polarizate sau fotocromatice sau intre ochelari de soare tip oglinda sau polarizati. Ceea ce vom face este sa explicam in ce consta fiecare dintre aceste optiuni si sa stim sa alegem ochelarii de soare.

Ochelari polarizati

Amintiti-va cand conduceti sau mergeti in fata marii si soarele se reflecta in apa, provocand un efect destul de enervant. Ceea ce fac lentilele polarizate este sa impiedice aceasta lumina reflectata sa ajunga la tine, dar sa lase lumina utila sa treaca. De aceea, in scopuri practice, aveti senzatia ca soarele reflecta mai putin, obtinand o vizibilitate mai buna.

Ochelari tip oglinda

Ochelarii tip oglinda au acel aspect din cauza acoperirii pe care o au ochelarii. Acest lucru serveste la reflectarea luminii,astfel incat sa nu ajunga direct la ochi.

Lentile fotocromatice

Aceste lentile se intuneca sau se lumineaza in functie de expunerea la UV. Aceasta inseamna ca vor fi deschise în interior si intunecate la exterior.

Stii in ce consta fiecare tip, dar ce ochelari de soare sa alegi? Daca aveti de gand sa fiti expusi la lumina intensa,va recomandam sa alegeti niste ochelari polarizati sau tip oglinda.

Desigur, puteti combina mai multe dintre aceste caracteristici. Ceea ce trebuie sa faceti este sa va ganditi care sunt nevoile dumneavoastra si sa alegeti lentilele care actioneaza in consecinta.