Fără categorie

Cum iti poti alege corect becurile pentru masina?

Farurile masinilor trebuie sa fie intotdeauna curate si sa aiba o lumina adecvata mersului pe timp de noapte. Becurile auto se gasesc in multiple variante si marci, tocmai de aceea enumeram cateva pentru ati face o idee. In primul rand va trebui sa gasesti un magazin bun, din care sa poti cumpara orice, inclusiv baterii auto.

Halogen, LED si xenon. Acestea sunt posibilitatile pe care le ai atunci cand alegi tipul de iluminare pe care il va avea masina ta. Majoritatea modelelor de masini aflate in prezent pe piata ofera optiunea de a alege dintre mai multe dintre aceste optiuni. Cu toate acestea, odata ce ai achizitionat un vehicul cu un anumit tip de iluminare, schimbarea acestuia in altul este o sarcina complicata si, mai presus de toate, costisitoare. Prin urmare, este important sa te gandesti la avantajele si dezavantajele fiecarui model de lumina inainte de a achizitiona masina.

Tipuri de bec auto

Un alt punct de clarificat inainte de a incepe analiza este ca becurile auto – spre deosebire de ceea ce se intampla, de exemplu, acasa – nu sunt schimbate pentru a obtine economii economice. Desi farurile led nu consuma mai mult de un sfert din energia consumata de farurile H7, acestea nu vor fi niciodata amortizate din punct de vedere economic. Alegerea unuia sau altuia se datoreaza in principal motivelor de securitate. In functie de aceste tipuri vei alege cele mai bune becuri auto.

Bec auto cu halogen

Este iluminatul folosit de farurile clasice. Ele sunt cele mai economice si cu progresele tehnologice actuale, rezultatele lor sunt destul de bune. Pe de alta parte, in ceea ce priveste durata de viata, intensitatea luminoasa si gama de iluminare, acestea au limitari semnificative.

Lumini Xenon

Ele au avut epoca lor de aur, dar astazi vehicule ca acestea sunt inlocuite cu LED-uri.

Bec auto- led

Ele au devenit preferatele brandurilor atat pentru estetica, cat si pentru uzabilitate. Mai multe argumente in favoarea lor, inclusiv durata lunga care, in teorie, ar depasi-o pe cea a duratei de viata a vehiculului insusi; asemanarea dintre temperatura sa luminoasa si cea a luminii solare; consumul redus de energie si rata enorma de reactie.
Deoarece luminile LED par sa aiba atat de multe avantaje, exista putini soferi care se intreaba daca este posibil sa inlocuiesti iluminarea cu halogen a vehiculului lor cu becuri LED. Mecanic, e posibil.

Ceea ce se intampla este ca farurile fiecarui vehicul sunt omologate sa functioneze cu anumite lampi in asa fel incat, daca aceste lumini sunt schimbate cu altele, legea nu este respectata si am conduce cu un vehicul care „incalca conditiile de reglementare”, astfel incat sa ne poata pedepsi cu o amenda destul de mare.

Daca esti foarte interesat sa faci schimbarea, exista posibilitatea de a face acest lucru din punct de vedere legal. Pentru a face acest lucru:

Va trebui sa achizitionezi faruri pentru masina aprobata, sa functioneze cu lampi led (pentru a verifica daca acestea sunt de fapt aprobate, verificati daca au litera „E” imprimata in interiorul unei circumferinte, urmata de o numerotare).

Atelierul care le monteaza va trebui sa ofere un certificat care sa indice ca operatiunea a avut succeS. Cu certificate de lampa si atelier, trebuie sa mergi la un laborator de reforma sau la un consultant de aprobare pentru a obtine „raportul de conformitate.