Fără categorie

Vrei o baie cat mai eco?

Din ce in ce mai multe persoane isi indreapta atentia spre un stil de viata cat mai ,,verde”. Protejarea mediului inconjurator a devenit o prioritate iar utilizarea materialelor eco au devenit din ce in ce mai cautate. Incepand de la finisaje pana la mobilier, conditia esentiala pentru a fi cat mai aliniat cu stilul eco este ca materialele utilizate pentru obtinerea lor sa fie cat mai ecologice.

Acest stil de amenajare a baii nu este complicat de obtinut deoarece poti sa refolosesti alte materiale si sa le oferi o utilitate noua. Vei putea crea cu putina imaginatie o baie moderna si aliniata acestui trend eco care a devenit tot mai prezent in viata noastra.

O baie mai apropiata de natura

Desigur, singurele elemente pe care nu le vei putea cumpara astfel incat sa fie 100% ecologice sunt obiectele sanitare dar, in schimb, poti sa optezi pentru modele care au incorporate functii de economisire a apei ceea ce va reprezenta un plus pentru protejarea mediului inconjurator.

Stilul eco inseamna sa te apropii cat mai mult de natura. Asadar, acest stil pentru amenajarea baii presupune sa folosesti cat mai multe culori imprumutate din natura. Creeaza contraste, joaca-te cu nuantele naturale. Foloseste lumanari parfumate cu miros de lavanda sau alte flori care sa iti ofere senzatia de conexiune cu natura din primul moment in care deschizi usa.

sursa:laguna.ro

Foloseste cat mai multe produse reciclabile si, cel mai la indemana material este lemnul. Daca totusi nu doresti sa stii ca pentru fabricarea mobilierului din baia ta au fost taiati copaci care ne asigura oxigenul, atunci poti sa utilizezi unele materiale alternative care nu au produs nici o paguba naturii. Piatra este un alt element natural utilizat cu succes in amenajarea baii iar acest material se gaseste din abundenta in natura. Alte materiale care pot sa fie utilizate pentru o amenajare eco sunt stuful, hartia, textilele din bumbac, plantele sau nisipul.

Incepe schimbarea chiar de azi in baia ta

Avantajul acestui stil de amenajari este acela ca se poate adapta cu usurinta in orice tip de baie iar transformarea se poate face rapid. Poti sa ai propria ta abordare si sa dai sens propriei tale definitii ale ecologiei.

Una dintre cele mai banale transformari pe care le poti face in acest sens pentru baia ta este sa schimbi becurile. Opteaza pentru tehnologia LED si nu numai ca vei avea o lumina foarte buna dar vei contribui si la protejarea mediului inconjurator. O baie in stil eco foloseste elemente cat mai simple, asa cum sunt prezente si in natura, fara sa fie modificate.

Acest stil de amenajari interioare este unul care iti va aduce foarte multe avantaje iar baia ta va fi in ton cu preferintele tale. Cu siguranta, este unul dintre stilurile de amenajari care poate sa fie pus in practica cel mai usor. Multe dintre elemente deja sunt prezente in baia ta iar tu poti veni doar cu cateva imbunatatiri. Daca doresti sa fie totul 100% eco atunci trebuie sa te asiguri ca obiectele sanitare au functii de economisire a apei, materialele utilizate sunt ecologice si imaginea de ansamblu este una cat mai aerisita.