Fără categorie

La ce sa fii atent cand alegi cada?

Atunci cand alegeti o cada de baie, atentia ar trebui sa se concentreze in primul rand asupra formei, dimensiunii si materialului, precum si asupra tipului de instalare. Cu toate acestea, marea varietate de modele disponibile pe piata reflecta importanta tot mai mare a cazii de baie, care nu mai este vazuta ca un simplu accesoriu sanitar, ci ca un element central al baii moderne, care combina modernitatea, designul si confortul. Cazi freestanding la perete cu hidromasaj, de exemplu, pe langa pulverizarea apei pentru a masa diferite parti ale corpului, includ din ce in ce mai des un difuzor de uleiuri esentiale si iluminare cu LED-uri, care transforma baia intr-o experienta senzoriala captivanta si relaxanta.

Cada de baie independenta sau incorporata: ce sa alegeti?

In functie de tipul de instalare, cazile de baie sunt impartite in principal in cazi incorporate si cazi independente. Pretul acestora variaza in principal in functie de design si de materialele utilizate. Simpla sau cu un dus integrat, cada de baie incorporata este o cada clasica, fixata pe podea si instalata pe perete sau intr-un colt al baii. Cada de baie incorporata necesita mai putina intretinere, dar pretul de achizitie a acesteia este majorat de costul lucrarilor de placare si de zidarie necesare.

Pe de alta parte, cada de baie independenta este autoportanta si, prin urmare, poate fi instalata fara a fi nevoie de lucrari de zidarie. Ideala pentru camerele mari, poate fi plasata in centrul baii si tinde sa sporeasca impresia de spatiu. Un obiect de lux pana acum cativa ani, cada de baie independenta continua sa fie asociata cu o anumita idee de eleganta sofisticata, chiar daca pretul de achizitie este mai accesibil decat in trecut. In prezent, dusul integrat nu mai este apanajul exclusiv al modelelor incorporate, iar acest lucru explica, in parte, de ce modelele independente revin in actualitate. Desi instalarea cazilor de baie independente este mai simpla, trebuie realizata o conexiune intre cada si sistemul de instalatii sanitare, inclusiv un sistem de drenaj.

Ce forma pentru cada de baie este mai potrivita?

Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa masurati spatiul disponibil si sa acordati atentie amenajarii baii. Forma si dimensiunea unei cazi de baie vor depinde nu numai de gustul personal, ci si de caracteristicile camerei in care va fi instalata. Fie ca sunt patrate, dreptunghiulare, de colt sau in tip insula, cazile de baie sunt disponibile intr-o varietate de forme pentru a se potrivi tuturor nevoilor si gusturilor. Cada de baie dreptunghiulara: Aceasta este cea mai comuna si cea mai clasica cada de baie. Baile dreptunghiulare sunt in general instalate pe un perete, adesea intr-un colt al baii, pentru a optimiza spatiul disponibil.

Ce material ar trebui sa alegeti pentru cada de baie?

Materialul din care este fabricata cada de baie determina rezistenta, durata de viata si usurinta de intretinere a acesteia. In plus, in anumite cazuri, trebuie sa verificati daca podeaua poate sustine greutatea cazii de baie atunci cand aceasta este umpluta cu apa. O podea din lemn, de exemplu, nu va suporta aceeasi greutate ca o podea din beton. Principalele materiale folosite la cazi de baie sunt acrilicul, materialele compozite, metalul, piatra, portelanul si ceramica.