Fără categorie

Lubrifierea utilajelor agricole

Desi agricultura a fost practicata din cele mai vechi timpuri, chiar si cu unelte foarte simple, calitatea si cantitatea productiilor va fi influentata direct de performanta pe care o au utilajele agricole folosite. In agricultura exista mai multi factori de risc ce trebuie sa fie luati in calcul. In plus, sunt si factori incontrolabili si imprevizibili, asa cum se intampla cu nivelul de precipitatii si cu eventualele boli pe care le au plantele sau calitatea activitatii agricole. Alti factori, asa cum sunt calitatea motoarelor si a mecanismelor din utilajele agricole si calitatea solului sau a semintelor sunt mai usor de controlat. La fel se intampla si cu uleiurile. Daca alegi uleiul Total, obtii un ulei in care sa ai incredere.

Utilizarea lubrifiantilor este esentiala pentru o buna functionare

Mentenanta corecta a utilajelor care sunt folosite pentru agricultura este extrem de importanta mai ales in momentul in care ne asteptam la o durata de functionare buna. In Romania, mai bine de 73% din tractoare si combinele de recoltat utilizate au o durata de viata depasita cu mult, conform analizelor facute de specialisti. Strategia elorata evidentiaza astfel nevoia de a avea lubrifianti de calitate, asa cum este si vaselina SKF.

Producatorii agricoli trebuie sa stie ca intretinerea corecta a echipamentelor este foarte importanta din primele momente de la cumparare. Astfel, se vor evita mai multe riscuri si durata de viata a echipamentlui poate sa fie semnificativ prelungita.

Utilizarea celor mai buni lubrifianti este cel mai important lucru pe care poti sa il faci pentru a evita ca elementele componente ale utilajului sa se corodeze prematur. De asemenea, cu ajutorul lubrifiantilor se poate ajuta utilajul pentru a ramane mai mult in functiune.

In cazul defectiunilor tehnice, timpul pierdut pana in momentul repararii poate sa aiba consecinte serioase asupra productiei, drept pentru care este bine sa eviti aceste situatii. Chiar si in cazul in care nu se defecteaza, lubrifiantii alesi corect, motoarele si tot mecanismul unei masini agricole isi vor pierde din eficienta.

Care sunt motivele principale pentru care ar trebui sa folosesti regulat lubrifianti?

In primul rand costurile de intretinere si de reparatie a utilajelor vor scadea dramatic. Durata de functionare a unui utilaj foarte bine intretinut va creste cu pana la 4 ori. De asemenea, personalul necesar pentru reparatii si intretinere va scadea considerabil. Tot mecanismul va functiona mult mai eficient la temperaturi scazute iar utilajul va fi protejat impotriva coroziunii. Temperaturile de lucru sunt reduse in mod considerabil. Uzura va aparea mult mai tarziu, ceea ce face ca masinile sa fie folosite pentru mai mult timp. In plus, contaminantii pot sa fie indepartati de sistem. Transferul de energie si de racire va fi mai eficient si mai rapid iar consumul de carburant se va diminua.

Acestea sunt doar unele dintre motivele pentru care trebuie sa iti lubrifiezi corect utilajele. In realitate, lucrurile functioneaza ca la masinile normale. Nu poti merge fara ulei pentru ca vei distruge motorul si va trebui sa il schimbi. Stii asta asa ca il inlocuiesti periodic, conform recomandarilor venite de la producator. Acelasi lucru trebuie sa se intample si cu utilajele agricole.